a jakies cwiczenia na sam brzuch i pupe? nogi mi odpowiadają, wydaje mi sie ze są ok. natomiast chcialabym odchudzic troche swoje posladki i przedewszystkim brzuch, i pozbyc sie celulitu. Nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac, jezdze na rowerze i robie brzuszki ale jakos nie iwdze efektow, troche mniej jem, chyba nie moge zaczac stosowac jakiejs kategorycznej diety bo wtedy schudne ogolnie a nóg nie chce odchudzać...tym bardziej ze boje sie efektu jojo ktore czesto występuja po takich diteach. Poradzcie;( lato sie zbliza wakacje za tydzien trzeba wspoczyc w kostium kąpielowy
Jesli chodzi o diete :
. Nie przejadaj się. Pobaw się z sobą jak z dzieckiem. Nakładaj mniejsze porcje, atrakcyjnie rozkładaj je na talerzu. Owoce, chude mięso, nabiał i produkty pełnoziarniste to najlepszy wybór.
2. Nie objadaj się wieczorem. Olbrzymia kolacja po całym dniu niejedzenia to kiepski pomysł. Twój mózg nie potrafi bowiem na czas zarejestrować uczucia nasycenia. Zjesz więcej, bo przemiana materii zwolniła tempo.
3. Nie głoduj, bo wtedy Twój organizm przestawia się na tryb awaryjny. Gromadzi zapasy tłuszczu, myśląc, że nastały ciężkie czasy.
4. Nie pij alkoholu. Organizm identyfikuje go jako truciznę, więc po wypiciu nawet małej ilości przestaje przetwarzać to, co zjadłaś, i koncentruje się na usuwaniu toksyn z organizmu. Podnosi też poziom kortyzolu (hormon stresu), odpowiedzialnego za odkładanie się tłuszczu w jamie brzusznej.
Pośladki
Wersja podstawowa: połóż się płasko, nogi zegnij w kolanach i oprzyj na stopach. Wypychaj biodra do góry – ciało i podłoże utworzą trójkąt.
Wersja trudniejsza: jedną nogę wyprostuj, drugą ugnij. Na ugiętej nodze unoś biodra, trzymając wyprostowaną drugą nogę.
Wymachy
Klęknij i oprzyj się na wyprostowanych ramionach. Rób naprzemienne wymachy nóg (prostując je energicznie) do tyłu. Jednocześnie rób pompkę, uginając ramiona.
mam nadzieje ze choc troche pomoglam
Ostatnio zmieniony przez cornelia.j.m dnia Pią 29 Cze, 2007 13:08, w całości zmieniany 2 razy