Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 21 Wrz, 2003 21:39 Martwię sie...
Martwię się,ze za mało waże do miesiączki...Zawsze miałam problem ważyłam 29 kg i utyc nie mogłam nieaz nawet 28!NA początku sierpnia pokazała sie u mnie wydzielina. Kiedy przez przypadek zapomne o wkladce to na ubraniu jest białe a na wkladce żółte. A i nieraz jeszcze przezroczyste. I raz było brązwe . Raz tylko. Ale nie martwie sie,ze to upławy...Dziś ważyłam się i waże 31,32 kg. Od sierpnia zwiekszył mi sie apetyt. Czy do miesiaczki trzeba dużo ważyć? Jest jakaś okreslona waga? Jeśli tak to proszę,napiszcie ile ważyłyscie prze wydzieliną, i iedy pokazała sie pierwsza miesiaczka. Jest to dla mnie bardzo ważne,bo chcę zobaczyc czy naprawde trzeba ważyć conajmniej 47 kg. Za jakąkolwiek pomoc-dzieki
ja kiedy sotałam miesiaczke wazylam (i nadal tyle waze) 38 kg
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2003 15:17
zgadzam sie ze wszystkimi tutaj ale radze Ci przytyć bo jesteś bardzo chuda jak na swój wiek ale to nie ma nic wspólnego z miesiazką
akacja12 Gość
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2003 18:26
Ja waże aż 40 kilogramóów a miesiączki jeszcze nie mam...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2003 21:42
Waga nic nie ma do miesiączki do tego trrzeba poprostu dojrzeć, a tak propo apetttu, to ja zawsze przed miesiączkom mam niedźwiedzi apetyt i jem wszystko co się da zjeść u mnie w domu, więc u niektórych osób to normalne
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2003 07:15
a ja natomiast zawsze przed miesiączką (było to dopiero 2 razy) nie mam apetytu prawie wogóle, gdyby mi nie wpychali na siłe na pewno bym nie zjadła prawie, nic. taka to ja już jestem
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja wazę 36 kg. i jeszcze nie mam miesiączki.Nie ma wagi aby nie mieć okresu.Jak przyjdzie czas to dostaniesz.Ale jak na swój wiek bardzo malutko ważysz.Spróbuj troszke więcej jeść.
BArdzooooooooooooooooooooooooooooo mało ważysz. To jest tak: większośc osób dostaje okres kiedy osiąga wage 47-49 kg....ale oczywiście nie wszyystkie !! ja waże 48 nie mam jeszce miesiączki, ale większośc moich kolezanek dostala okres wlasnie jak tyle wazyła...ale to u kazdego chyba jest inaczej
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Akacja12 Gość
Wysłany: Sro 24 Wrz, 2003 20:17
Czyli mam przytyć do 49 kilogramow zeby miec miesiaczke?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 24 Wrz, 2003 20:43
Po pierwsze
Gosciówa: a Ty czasami nie miałaś już okresu?
Akacja12: właśnie ja sie pytam,czy trzeba wazyc 47 kg i wszyscy mówią ze nie. Moa koleżanka ważyła 35 kg ale nie wiedziałam,czy to jest możliwe
A tak w ogóle to tak się podniecacie,ze 32 kg to tak baaaardzo mało... No bez przesady Owszem jest mało ale po pierwsze
1. Mówię-JESTEM W OKRESIE TYCIA
po drugie
2. To nie jest aż tak bardzo mało kurde anoreksji nie mam chyba coś nie? Tylko 3 kilosów mi brakuje mniej wiecej do normalnej wagi. A czytałam tu o jednej dziewczynie co ważyła chyba 25 kg i co?
P.S. Będę miała wreszcie wychowanie do życia w rodzinie!!!
Miesiączka jest częściowo powiązana z wagą, ale nie ma tutaj ścisłych granic typu masz 47 kg = masz miesiączkę. Podczas dojrzewania waga jest jednym ze "wskaźników" dojrzałości fizycznej. Dlatego też wystąpienie miesiączki jest częściowo powiązane z wagą. Ale to znacznie bardziej skomplikowane niż Wasze schematyczne 47 kg.