Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 23 Lip, 2007 09:17
Zawsze przed zbliżającą się miesiączką odczuwam ból piersi. Za obolałe piersi odpowiedzialne są hormony. W wyniku ich działania w piersiach zatrzymują się płyny i to właśnie wywołuje obrzmienie i ból. Nie martw się tym, dolegliwości ustąpią.
bolą mnie piersi długo już około 2 miesięcy miałam bóle brzucha w okolicy *****mam śluz długo około pół roku a nie miałam miesiączki mam 11 lat 145 cm wzrostu i nic plx od odpowiedź
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 26 Mar, 2008 16:49
Po pierwsze dwa miesiące to nie jest długo, bo kiedy zaczyna rosnąć biust (jak teraz u Ciebie), to często piersi bolą przez cały ich "wzrost". Ja mam 15 lat, a bolały mnie jeszcze niedawno. I zaczęło się też w Twoim wieku. A miesiączka pojawia się około półtora roku po pojawieniu się śluzu.
U mnie śluz wystąpił na ok rok przed pierwszą miesiączką. A piersi mnie bolą przed każdą miesiączką, ok. w połowie cyklu czyli tak 2 tygodnie przed okresem. Więc dziewczyny, wszystko z wami normalnie!
_________________ "...Zwyczajnie wolności poczuć smak..."