Mam pytanie. czy znacie jakiś sposób aby rzucić palenie? problem nie dotyczy mnie ale moich bliskich. Palą ok 5 lat i to 2-3 paczki dziennie. Jest to duże uzależnienie bo jak nie mają co zapalić stają sie bardzo nerwowi wręcz agresywni. Chcieliby skonczyc z tym ale nie dają rady po 2ch godzinach niewytrzymują. Czy znacie może jakiś sposób? wiem tez o kuracji antynikotynowych czy coś...?
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 26 Lip, 2007 21:23
Niquitin jest czy coś takiego... Gumy do żucia lub plastry. Jest tak - jeśli chce się rzucić palenie i barzo ci na tym zależy, to zrobisz to. Z tego co widać szybko się poddają Twoi znajomi. Trzeba w to wierzyć. Mówisz - masz. Dążysz do czego chesz i prędzej czy póniej uda ci się. Jednak wszystko może być możliwe...
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007 15:59
Skoro przynajmniej chcą z tym skończyć to już jakaś część sukcesu, bo bez tego to raczej nic by się nie dało zrobić. Jeśli mają silną wolę, to może np wyznaczą sobie godziny, w których mogą palić? Mój tato ostatnio tak robi, zdziwiłam się strasznie, że ogranicza, bo zawsze palił conajmniej paczkę dziennie, a nagle coś Go tknęło i stara sie palić mniej.
Pomóc mogą też, jak już wyżej pisali, jakieś plastry, gumy do żucia, tabletki itd.