Ja zaczelam sie depilowac tez w wieku 12 lat, bo mnie osobiscie bardzo przeszkadzaly wloski poza tym sadze ze sa nieestetyczne,ale mniejsza z tym.
Twoja mama byc moze dlatego niechce sie zgodzic bo uwaza ze jestes jeszcze na to za mloda, poza tym wloski po ogoleniu staja sie grubsze i ciemniejsze dlatego tez trzeba bedzie systematycznie je depilowac, jesli wiec wloski ci przeszkadzaja to powinnas je zgolic a z mama porozmawiac i wytlumaczyc ze np twoje koelzanki juz sie gola a sa w tym samym wieku co ty albo ze poprostu pewniej bedziesz sie czula bedac wydepilowana. Nigdy nie probuj zalatwic sprawy w trakcie klotni dlatego ze atmosfera jest niemila i kazda z was chce sie przekszyczec nawzajem i nigdy nic dobrego z tego nie wyniknie dlatego porozmawiaj z twoja mama na spokojnie.
Ja sie np nie pytalam o niczyje zdanie tylko wzielam depilator i po sprawie
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 08:18
Ja zaczęłam w wakacje z czwartej do piątej klasy (11 lat). Nie pytałam się o zdanie, ale raczej tylko "poinformowałam", że mam zamiar ;] Próbowali mnie wszyscy przekonać, że nie, bo to, bo tamto, ale nie zmieniłam zdania
cornelia.j.m napisał/a:
wloski po ogoleniu staja sie grubsze i ciemniejsze dlatego tez trzeba bedzie systematycznie je depilowac
Zależy, czym ogoli. Czy zwykłą maszynką, czy kremem do depilacji, czy wydepiluje depilatorem.
Zresztą nawet jak odrosną grubsze, to przecież i tak nie paraduje się z nimi, tylko goli się je i po sprawie, nie widać, że grubsze.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 08 Sie, 2007 23:25
Depilacja - z uzyciem depilatora (wlosy odrastaja po ok. 4 tygodniach, depilacja moze bolec)
Golenie - z uzyciem maszynki do golenia lub golarki (nie boli, wlosy odrastaja po 1-2 dniach)
Almycha napisał/a:
juz probowalam argumentow, ze zle sie czuje i kolezanki juz zalczely sie golic i nic...
Nie mozesz poprostu kupic sobie maszynki (najmniej 1zl) i sobie ogolic nogi przy kapieli? To twoje cialo i jezeli przeszkadzaja ci wlosy to mozesz je sobie ogolic... A czy kiedy ze stroju kapielowego beda ci wystawaly wlosy lonowe, tez bedziesz pytac mamy czy mozesz je ogolic? Pewnie nie pozwoli, i co, bedziesz tak chodzic? =|
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 08 Sie, 2007 23:26
Ja sobie robię trwałą. Czasem machnę się na ładne wzorki. A na klacie odstrzeliłam sobie ostatnio ładne serduszko