Witam , otóż mam taki problem ;/ mam 15 lat i zauważyłem że moje dwa zęby dwie górne jedynki się delikatnie przekrzywiają ;/ Czy takie coś jest możliwe I mam iść do dentysty po aparat na zęby
dentysta może dać ci namiar na jakiegoś ortodontę a dopiero on zadecyduje jaki rodzaj aparatu należy zastosować przy takim skrzywieniu. Ale jak masz 15 lat to raczej aparat stały bo regencyjny (ten zdejmowany) to pewnie sie namęczysz i efekt mały.
tak - idź do dentysty jeżeli on będzie uważał, że coś jest nie tak do Ci namiary na ortodontę i oczywiście pogadaj o tym z rodzicami a tak poza tym dziwi mnie, że nagle ni z tego, ni z owego, w wieku 15 lat zaczęły Ci się wykrzywiać zęby... może gryziesz ołówki, długopisy etc.?? jeśli tak koniecznie z tym skończ ale do dentysty i tak trzeba iśc
_________________ O! Cały TY... Na Twój widok totalnie mnie mdli... To właśnie Ty... Malutki iloraz... No ale masz spryt...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 17:33
mała 13 napisał/a:
a aparat stały jest strasznie drogi - na jedną szczękę ok2500zł.
Zalezy jaki. Bo ten metalowy, ktory srasznie widac kosztuje ok. 1800zl, ja mam taki przezroczysty to ok. 2000zl, a te drozsze to sa jakies porcelanowe (tez przezroczyste), ale podobno sa gorsze. Ceny tez zaleza od ortodonty.