| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Problem z przyjaciółką
Autor Wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 08 Sie, 2007 23:42   Problem z przyjaciółką Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zaczelo sie od tego ze moja przyjaciolka chciala schudnac z 4kg aby miec plaski brzuch i takie tam. Odchudzala sie, stosowala diety i bardzo powoli schudla, udalo sie jej chyba 1kg stracic. Postanowila robic glodowki. Odradzalam jej, ale mowila, ze to tylko pare razy zrobi. Wyrzucala wiec jedzenie przez okno, mama nic nie wiedziala (mieszka na parterze, pod oknem sa krzaki). Nic nie mowilam, jak chce niech robi. Schudla chyba 1kg. Potem jednak glodowki trwaly dluzej i byly coraz czestsze. Mowilam jej ze powinna z tym skonczyc, ze moze doprowadzic sie do jakiejs choroby. Na internecie ogladala zdjecia szczuplych dziewczyn, no i mialy naprawde ladne ciala. Przyjaciolka mowila ze chce tak wygladac. Ale z czasem zaczely sie jej podobac te chudsze dziewczyny tzw. patyki. Mowilam jej ze to brzydkie, ze bedzie brzydko wygladac gdy tak schudnie, lecz ona stosowala te glodowki caly czas i jej sie te kobiety podobaly. Jedzenie ciagle bylo wyrzucane przez okno. Pewnego dnia jej strasza siostra przeczytala w jej komorce o jej glodowkach (juz nie bede mowila wszystkich szczegolow bo byloby to za dlugie) i powiedziala mamie. Siostra jest juz dorosla. Mama zapisala przyjaciolke na pobieranie krwi i do psychologa. Niedlugo tam idzie. Mama bedzie pilnowac aby jadla 5 posilkow dziennie. Jednak przyjaciolka mi mowi, ze w lustrze nadal widzi sie gruba (nawet przed dieta byla szczupla ale na tych glodowkach schudla ale ma ladna figure, nie jak anorektyczka) i ma wstret do jedzenia. Mozna powiedziec ze ma anoreksje w swoim umysle bo na ciele nie. Mowi ze kupi sobie srodki przeczyszczajace bo mama bedzie jej kazala jesc. Mowilam jej ze ma ladna figure i nie musi sie odchudzac, wszyscy mowili ze schudla, ale ona uwaza ze jest gruba, a psychologowi nie bedzie sie zwierzac ze swoich problemow aby jej pomogl, bo uwaza ze on i tak nie pomoze. Nie wiem jak mam jej pomoc, moze wy wiecie Sad
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 00:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Głupia jesteś, że pytasz o to na forum..Nie przekonasz jej i już, niech się odchudza, a jej matka powinna o to zadbac, nie Ty..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4419134
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 07:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jej matka, jej matka. Mamie się nie wszystko mówi, a jak widać przyjaciółce powiedziała, więc przyjaciółka w tej sytuacji reaguje (i niestety, ale mówi mamie przyjaciółki - za poważna rzecz żeby mówić o kapowaniu).

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 10:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ty wiesz że chce kupować środki przeczyszczające, Jej mama nie wie. Powiedz, przekaż informację, niech mama się zajmie jej chorobą - Ale żeby mogła się zająć, musi wiedzieć z czym ma walczyć.

A wierz mi, mama, jeśli jest niezła w swoim fachu, wszelkie odchudzanie z głowy jej wybije : )
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 10:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tylko ze ona z mama bardzo czesto sie kloci, a przeze mnie moze byc jeszcze gorzej... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 10:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż, ostrzegam tylko że jak wyląduje w szpitalu to będziesz sobie pluć w brodę.
Powrót do góry
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 12:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHoCoLaTE napisał/a:
Tylko ze ona z mama bardzo czesto sie kloci,

A która baba się z matką nie kłuci? ;p Dojrzewanie to najgorszy okres..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 14:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki napisał/a:
A która baba się z matką nie kłuci? ;p

A mężczyźni to aniołki, co? Cool
CHoCoLaTE napisał/a:
Tylko ze ona z mama bardzo czesto sie kloci, a przeze mnie moze byc jeszcze gorzej...

Chyba lepiej żeby się z nią pokłóciła niż żeby wylądowała w szpitalu.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 16:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
A mężczyźni to aniołki, co? Cool

Ale to są bardzo rzadkie przypadki, osobiście nigdy się z ojcem nie kłóce, kumple tak samo mają dobre kontakty z rodzicami. A dziewczyny, nie ma dnia by ich "starzy" nie wkurzali i by nie płakały z tego powodu..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki napisał/a:
osobiście nigdy się z ojcem nie kłóce, kumple tak samo mają dobre kontakty z rodzicami

No tak, bo nie macie o co się kłócić (raczej ciuchów od mamusi nie pożyczacie : D bo u mnie wojna jest głównie o to ^^)

Numer Gadu-Gadu
4961269
stefcio Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 18:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
No tak, bo nie macie o co się kłócić (raczej ciuchów od mamusi nie pożyczacie : D bo u mnie wojna jest głównie o to ^^)

Więc po co pożyczasz od mamy ciuchy, skoro jest o to wojna??

Lepiej dla koleżanki będzie, jak na nią "nakablujesz".

Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 18:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Stefciu, a u Ciebie kobiety pożyczają sobie słomiane spódniczki? Smile

Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 19:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

stefcio napisał/a:
Więc po co pożyczasz od mamy ciuchy, skoro jest o to wojna??

Ojej, nie aż taka wojna, że gania wtedy za mną z siekierą, ale wolę trochę się o to potrudzić niż chodzić w trzech bluzkach na krzyż Razz

Numer Gadu-Gadu
4961269
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 09 Sie, 2007 22:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powiedz mamie koleżanki, ale ona jej tego z głowy nie wybije. Psycholog równieć nie. Wiem co mówię Smile Działać trzeba, może przestanie się odchudzać, ale w swoich oczach nadal będzie się uważała za grubą. Żadne tłumaczenie nie pomoże, a jeśli tłumaczyć będą zbyt dużo, to będzie jeszcze gorzej. Naprawdę wiem coś o tym, bo ile ja z mamą toczę wojen o odchudzanie Smile Mi by się przydało...
A i jeszcze ważne jest, aby chodziła tylko i wyłącznie w ubraniach, które lubi. Wiem, iż wtedy w swoich oczach będzie szczuplejsza.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 10 Sie, 2007 09:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ewamarchewa napisał/a:
ważne jest, aby chodziła tylko i wyłącznie w ubraniach, które lubi. Wiem, iż wtedy w swoich oczach będzie szczuplejsza.

Najlepiej niech się ściśnie gorsetem tak, zeby jej oczy na wierzch z gałek wyszły ^^

Nie, a tak serio, to nie tylko w ubraniach które lubi, bo one mogą być np szerokie i wtedy jej to nic nie da, ale niech kupuje sobie jakieś obcisłe itd. to wtedy będą podkreślć to że jest chuda i może wtedy przejrzy na oczy.
Możesz też poszukać jej jakichś drastycznych/obrzydliwych/strasznych historyjek o anorektyczkach które źle skończyły. Może się wtedy przestraszy, że z nią może być podobnie. W necie na pewno coś się znajdzie.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu