Witam. Mam pewien problem. Jestem najniższy z klasy. Mam około 145 cm wzrostu, a inni to już po 165 i mam takie pytanie: czy można w jakiś sposób przyspieszyc swój wzrost?Wszystkie sposoby mile widziane.
Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 17:14
Stary (nie)dobry sposób ze zwisem : )?
Niestety faktycznie skutecznych sposobów nie ma, przynajmniej takich na które byłoby Cię stać i na ktore mógłbyś sobie pozwolić. Jak mniemam jeszcze troszkę podrośniesz, ale cóż - ktoś musi być najniższy : )
Każdy rośnie inaczej. nie można tego przyśpieszyć. Jest tylko jeden sposób oto on: Aby Rosnąć musisz jeść np.: warzywa
Por,marchewka,kalarepa,pomidor. Owoce np.: Jabłaka,Pomarańcze, mandarynki,grapeyfruty,kiwi,cukinię,cytryna. Nie jedz za dużo chipsów ani innych słodkości
Staraj się jak najdłużej spać ponieważ w trakcie snu się rośnie.
Organizuj aktywny odpoczynek. np. graj w nogę, użądzaj wyścigi z przyjaciółmi wychodź na świerze powietrze graj w freezbe kosza na dworze siatkę i inne gry. Zobaczysz to poprawi nie tylko twoją kondycję ale takrze będziesz wyższy ja też tak robię mam 11 lat i mam aż 159cm wzrostu to dużo prawda?? zrób tak a po miesiącu zobaczysz ile urośniesz
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 19:48
Cornelia142 napisał/a:
Zobaczysz to poprawi nie tylko twoją kondycję ale takrze będziesz wyższy ja też tak robię mam 11 lat i mam aż 159cm wzrostu to dużo prawda?? zrób tak a po miesiącu zobaczysz ile urośniesz
To ile mialas wzrostu zanim zaczelas robic te wszystkie rzeczy co napisalas?
A moze wiesz jak zmalec? xD
Staraj się jak najdłużej spać ponieważ w trakcie snu się rośnie.
W trakcie snu się rośnie, ale to nie znaczy, że im więcej się śpi tym więcej sie urośnie.
Musisz poczekać i tyle, albo brać hormony. Pociesz się tym, że podobno ludzie, którzy zaczynają późno rosnąć rosną więcej niż Ci, którzy zaczęli szybciej.
_________________ <i>There is no dark side of the moon, really.
Matter of fact it's all dark.</i>
ilore, nie bój się, na pewno jeszcze urośniesz, jako takich sposobów na wzrost nie ma - no chyba, że sterydy, ale to kosztowne i niebezpieczne. A tak na marginesie: ile masz lat, bo to dość istotne?
Jak miałem 12 lat to w klasie miałem kolegę który był około twojego wzrostu, a teraz ma ponad 184cm tak go wybiło Myślę że z tobą może być podobnie bo za niedługo wejdziesz w okres dojrzewania, a wiec głowa do góry 3maj się
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 17:23
165 w podstawówce No cóż, jakieś dzieci na drożdżach pędzone, ja, moje koleżanki mimo że jesteśmy starsze, i już nie urośniemy mamy mniej, więc nie ma czym się martwić.
To ile mialas wzrostu zanim zaczelas robic te wszystkie rzeczy co napisalas?
A moze wiesz jak zmalec? xD
Jak zmaleć nie wię ale przed tym co napisałam miałam 150 i tak urosłam w 2 miechy