Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 05 Mar, 2005 12:30
ja przepraszam ze odsiwrezam temat troszke juz stary i ponoc rozwiazany - ale nie przeczytalm tu czegos co wedlug kosmetyczek jest podstawa
-brwi wyrywa sie tylko na dolnej lini (czyli mozna powiedzic ze to co jest nad okiem a nie to co jest pod czolem) - tylko nie nazley skubac za bardzo bo mozna zrobic sobie 'zdziwiony' wyraz twarzy
- brwi zaczynaja sie tak jak zaczyna sie wewnetrzny kacik oka (mozna wziasc kredke przystawic do nosa i widac wtedy dokladnie gdzie brwi powinny sie zaczynac)
-brwi powinny byc ciut grubsze od strony wewnetrznego kacika oka a potem sie leciutko zwezac ale jest to kwestia gustu
takie sa rady kosmetyczek....
Też mam problem z brwiami. Są nie wyregulowane. Patrzyłam już na cennik u kosmetyczki - 5zł Ale nie wiem czy będę zadowolona z tego jak babka mi to zrobi.. I się waham. Jak mniejwięcej wyglądają brwi wyregulowane przez kosmetyczki? Czy brwiom nadaje kształt wg. siebie, do kształtu twarzy czy co?
[Wiem, że stary temat, ale nie chcę niepotrzebnie nowych zakładać..]
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 18:39
Ja mialam szerokie brwi. Wiec najpierw powyrywalam wloski "osobne" tzn. nie rosnace w brwiach tylko tak gdzieniegdzie pod nimi (ale tylko te ciemne bo blond przeciez nie widac ;P). Potem wyrywalam po pare wloskow i patrzylam czy taka grubosc ma byc. Potem brew z drugiego oka dostosowalam gruboscia do tej pierwszej. Nie nadawalam zadnych ksztaltow, wyrywalam po to zeby miec węższe. I sa. Zupelnie inna twarz ;P
Uwazaj tylko zeby nie wyrwac sobie gdzies za duzo wlosow, bo mialam tak juz pare razy i mialam takie malutkie wciecie xD Ale odroslo szybko ^^
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 19:15
Jak czasem widze te trzynaski z takimi cienkimi, ledwo widocznymi brwiami to mnie skręca. Od wewnątrz jeszcze wyrywają i z góry O feeee, bleeee, jak staaaare baby. Najlepiej niech se narysują same kreski.