Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 16:26
[...]nie możne wymagać, że nie będą z tego korzystać. Smile Myślę, że te pogorszenie stosunków międzyludzkich jest naturalną konsekwencją cywilizacji i techniki.
Fakt, nikogo nie zmuszę żeby przestał korzystać z internetu/telewizji/telefonu w nieodpowiedni moim zdaniem sposób, ale...
Wiadomo, że czasem lepiej jest coś komuś napisać niż powiedzieć w prost, tylko na dłuższą metę to chyba ni jest dobre...
... sama zauważasz że często dochodzi do dziwnych, conajmniej sytuacji poprzez właśnie tą przeuroczą technologię.
Najlepiej wszystko sie zalatwia poprzez rozmowe "w cztery oczy", bo piszac z kims np. na gg albo przez smsy mozna sie spodziewac ze osoba po drugiej stronie pisze tak a mysli inaczej.
piszac z kims np. na gg albo przez smsy mozna sie spodziewac ze osoba po drugiej stronie pisze tak a mysli inaczej.
Dokładnie... Jeśli patrzysz rozmówcy w oczy, widzisz w nich jego emocje, i raczej wiesz co czuje i czy mówi prawde. Na gg, smsem czy Bóg wie czym jeszcze można napisać wszystko. Można ściemiać i nikt nie powie Ci że widać jak kłamiesz czy coś takiego...
_________________ Niesie mnie pozytywna myśl, że nie jest źle...
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 19:09
Tak, tak, tutaj mówimy że lepiej rozmawiać w cztery oczy, a Ja właśnie wysłuchałem relację znajomej której przyjaciel zwierzył się z zacnej, poważnej rozmowy na gg z dziewczyną. Aż muszę poprosić o całą rozmowę, tak cytaty o "Tarczy miłości chroniącej ich związek" mnie poruszyły do głębi. Jak to łatwo być romantycznym siedząc przed komputerem : )
Problem w tym że gg jest łatwiejsze, a jak łatwiejsze to i wygodniejsze, dlatego wiele ludzi się godzi na takie przedziwne dyskusje na gg. Na szczęście jak widzę z wiekiem ludziom to powoli przechodzi, coraz więcej jest takich co negują jasno tego typu zachowania : )
Jeśli patrzysz rozmówcy w oczy, widzisz w nich jego emocje, i raczej wiesz co czuje i czy mówi prawde.
A co jeśli rozmawiasz z psychopatą?
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ja myśle, że jemu raczej chodzi o to, że jeśli gadasz z psyhopatą, nie wyczytasz z jego twarzy tego co czuje... Przynajmiej ja tak to zrozumiałam. Słupek popraw mnie jeśli nie o to Ci chodziło.
_________________ Niesie mnie pozytywna myśl, że nie jest źle...
Sugerujesz Słupek że Gadu-Gadu i sms'y są ideą psychopaty : )?
Pan Fołtyn od GG raczej psychopatą nie jest, ale jednak coś mu się, delikatnie mówiąc, popieprzyło
Holly napisał/a:
Ja myśle, że jemu raczej chodzi o to, że jeśli gadasz z psyhopatą, nie wyczytasz z jego twarzy tego co czuje... Przynajmiej ja tak to zrozumiałam. Słupek popraw mnie jeśli nie o to Ci chodziło.
Oczywiście
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer