Nie wiem czy to dobry dział, ale nigdzie indziej mi to nie pasowało. Ostatnio sprzedawałam coś na allegro i nie wie jak mam teraz zapłacic za wystawienie przedmiotu. Gdziemam wysłąć pieniądze? Sprzedawał ktoś coś?
_________________ Niesie mnie pozytywna myśl, że nie jest źle...
Przeważnie za wystawienie przedmiotu płaci się kwotę 2 zł. Jeśli sprzedałaś na razie tylko jeden przedmiot, nie musisz za niego płacić. Chyba po przekroczeniu 10 zł, jesteś zobowiązana zapłacić Allegro.
Zależy za jaką kwotę wystawiłaś coś, jeśli to małe kwoty (jakieś kilkanaście złotych) to aukcje kosztują kilkadziesiąt groszy, swego czasu wystawiłam stos książek, i nazbierało mi 7 zł.
Zdzierstwo? To może lepiej sprzedawać na bazarze czy giełdzie (tam zresztą też płacisz za miejsce)? Można też poszukać serwisów z ogłoszeniami, gdzie kilka słów tekstu masz za darmo a ogłoszenie zginie wśród wielu innych... Allegro ponosi koszty związane z utrzymaniem serwisu (płaci za serwer, ludziom z obsługi serwisu, itp), więc niby z jakiej racji mają ludziom fundować możliwość wygodnej sprzedaży za darmochę. Poza tym jeśli ktoś zrobi Cię w balona to możesz odzyskać stracone pieniądze (w całości, albo częściowo - to zależy od sumy).
Z pierwszą częścią się zgadzam, z drugą nie. Allegro ma tak ułożony regulamin, że przy niedużych kwotach nic nie odzyskasz, a przy bardzo dużych tylko trochę. Znajomemu kiedyś zabrakło niecałej złotówki, oczywiście zwrotu nie dostał, a też zachodu z tym jest, więc to nie do końca tak, że po prostu zwracają..
Cóż... Wystawiałam 3 pieski po tysiąc za każdego i wyświtliło mi się, że wystawienie tej aukcji będzie kosztowało 2,45zł. Ale żadnepowiadomienie nie przyszło.
Wiesz, ale zawsze warto mieć parę komentarzy, niektórzy, żeby wysłać za pobraniem wymagają iluś pozytywów itd, a widać od niedawna ma konto. A jakie masz szczeniaczki?
Yorki. Już sprzedane, ale na aukcji nikt ich nie zalicytował, tylko dzwoniła do mnie, więc w świetle allegro to tak jakbym ich nie sprzedała. Poczekam aż się upomną. Dawno temu wystawiłam rower, i też nikt go nie kupił. Do tej pory nie płaciłam...
w zakladce "rachunki" masz wypisane ile musisz zaplacic za wystawianie swoich przedmiotow.. jesli suma nie przekroczy 10zl to zadne powiadomienia nie przychodza