| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Allegro
Autor Wiadomość
Holly Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Lis, 2007 17:20   Allegro Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy to dobry dział, ale nigdzie indziej mi to nie pasowało. Ostatnio sprzedawałam coś na allegro i nie wie jak mam teraz zapłacic za wystawienie przedmiotu. Gdziemam wysłąć pieniądze? Sprzedawał ktoś coś?

Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Pon 19 Lis, 2007 20:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przeważnie za wystawienie przedmiotu płaci się kwotę 2 zł. Jeśli sprzedałaś na razie tylko jeden przedmiot, nie musisz za niego płacić. Chyba po przekroczeniu 10 zł, jesteś zobowiązana zapłacić Allegro.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Lis, 2007 21:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aha... Sprzedawałam trzy przedmioty więc i tak nie przekroczyłam tej sumy. Dzięki.

Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Lis, 2007 22:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja po wystawieniu dwóch musiałem płacic. Pieniądze wyślesz w swojej zakładce "Moje Allegro", ale najpierw przyjdzie mail.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4419134
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Wto 20 Lis, 2007 09:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zależy za jaką kwotę wystawiłaś coś, jeśli to małe kwoty (jakieś kilkanaście złotych) to aukcje kosztują kilkadziesiąt groszy, swego czasu wystawiłam stos książek, i nazbierało mi 7 zł.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 20 Lis, 2007 15:15   

Ale zdzierstwo xd
Powrót do góry
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Wto 20 Lis, 2007 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi za skuter chcieli 200zł ^^
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 20 Lis, 2007 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No ale o jakich my sumach mówimy Wink
Powrót do góry
Bożena Płeć:Kobieta
Administrator

PostWysłany: Wto 20 Lis, 2007 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Natalie Hetfield napisał/a:
Ale zdzierstwo xd

Zdzierstwo? To może lepiej sprzedawać na bazarze czy giełdzie (tam zresztą też płacisz za miejsce)? Można też poszukać serwisów z ogłoszeniami, gdzie kilka słów tekstu masz za darmo a ogłoszenie zginie wśród wielu innych... Allegro ponosi koszty związane z utrzymaniem serwisu (płaci za serwer, ludziom z obsługi serwisu, itp), więc niby z jakiej racji mają ludziom fundować możliwość wygodnej sprzedaży za darmochę. Poza tym jeśli ktoś zrobi Cię w balona to możesz odzyskać stracone pieniądze (w całości, albo częściowo - to zależy od sumy).

Numer Gadu-Gadu
10699695
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 21 Lis, 2007 17:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z pierwszą częścią się zgadzam, z drugą nie. Allegro ma tak ułożony regulamin, że przy niedużych kwotach nic nie odzyskasz, a przy bardzo dużych tylko trochę. Znajomemu kiedyś zabrakło niecałej złotówki, oczywiście zwrotu nie dostał, a też zachodu z tym jest, więc to nie do końca tak, że po prostu zwracają..
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lis, 2007 20:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cóż... Wystawiałam 3 pieski po tysiąc za każdego i wyświtliło mi się, że wystawienie tej aukcji będzie kosztowało 2,45zł. Ale żadnepowiadomienie nie przyszło.

Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Czw 22 Lis, 2007 22:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Samo wystawienie aukcji, a jeśli ktoś wygra to więcej zapłacisz, jeżeli będzie chętny to dogadaj się z nim poza Allegro.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 23 Lis, 2007 11:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz, ale zawsze warto mieć parę komentarzy, niektórzy, żeby wysłać za pobraniem wymagają iluś pozytywów itd, a widać od niedawna ma konto. A jakie masz szczeniaczki?
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 23 Lis, 2007 14:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Yorki. Już sprzedane, ale na aukcji nikt ich nie zalicytował, tylko dzwoniła do mnie, więc w świetle allegro to tak jakbym ich nie sprzedała. Poczekam aż się upomną. Dawno temu wystawiłam rower, i też nikt go nie kupił. Do tej pory nie płaciłam...

Ulenia Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Czw 29 Lis, 2007 14:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w zakladce "rachunki" masz wypisane ile musisz zaplacic za wystawianie swoich przedmiotow.. jesli suma nie przekroczy 10zl to zadne powiadomienia nie przychodza Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz do tematu