Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 02 Sty, 2008 16:49 Depilacja
Czym depilować tzw. okolice bikini, aby nie było krostek i zaczerwienień, i żeby włoski wolniej odrastały? Bo spróbowałam raz - zwykłą maszynką i na drugi dzień już mi odrastały, a do tego miałam czerwone plamki, które swędziały.
Wysłany: Sro 02 Sty, 2008 16:53
Toż ten temat był milion razy, bikini nie depiluję i sam już się nauczyłem.
Będzie swędziało dopóki skóra Ci się nie przyzwyczai, kwestia podrażnienia. Nie ma specjalnie lepszego sposobu od maszynki, po prostu trzeba to robić często.
Kuniec i krupka.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 15:37
Bo po maszynce na drugi dzień zawsze są szorstkie. Skóra tam jest bardzo delikatna, dlatego masz krostki... Po depilacji możesz dać jakiś krem. A co odrastania to nic na to nie poradzisz... Jedynie depilatorem możesz spróbować, ale będzie troche bolało... Coż... Dla urody się cierpi :p A jak nie depilatorem to woskiem. Albo krem do depilacji, który rozpuszcza włoski, ale nie dochodzi jeszcze do cebulek, ale i tak głębiej niż gdybyś się maszynką depilowała. Niestety ten krem może uszkodzić naskórek.
[ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 15:39 ]
A jak chcesz depilować maszynką codziennie to takie golenie pod włos może Cię boleć, bo strasznie szarpie, a inaczej nie ogolisz.