| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
ZA DEMOKRACJA!!!

czy oddasz swoj glos?
tak
60%
 60%  [ 3 ]
nie
40%
 40%  [ 2 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 5

Autor Wiadomość
konstantine Płeć:Mężczyzna

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 05:49   ZA DEMOKRACJA!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak wiecie w 2009 roku w życie wchodzi na mocy prawnej konstytucja dla UE.Jak tez wiemy Polska oraz inne kraje w dniu jej wejścia stracą NIEPODLEGŁOŚĆ,będziemy prawnie sterowani przez jeden rząd!Mozna jednak coś zrobić,dodać swoje przysłowiowe 2 grosze i opowiedzieć sie za referendum w sprawie przyjęcia nowej Konstytucji.Referendum jest blokowane przez teraźniejszy Unijny rząd,co za tym idzie chcą wprowadzić nowa Konstytucje,co jest podstawa każdego państwa .bez pytania o to ludzi!! Tego wymaga demokracja i na tym sie opiera.Nie pozwólmy na to!!
Oddaj swój głos za referendum http://x09.eu/pl/?c=pl
http://x09.eu/pl/sign/?na...w%C3%B3j+podpis

"Unia Europejska chce w 2009 roku wprowadzić w życie taka sama Konstytucje dla całej Europy.Kiedy stanie sie tak Polska przestanie rządzić Polski rząd a zacznie Europejski.To oznacza koniec Polskiej niepodległości.Możesz być zwolennikiem,możesz być przeciwnikiem jej wprowadzenia ale domagaj sie jednego REFERENDUM JEJ WPROWADZENIA.Na dzień dzisiejszy nowa Konstytucja zostanie wprowadzona bez pytania o zgodę Europejczyków. Opowiedz sie za chęcią wprowadzenia referendum w tej sprawie http://x09.eu/pl/?c=pl
Pamiętaj Konstytucja to podstawa każdej Demokracji a w demokracji wybierają ludzie
pzekaz wiadomość do następnych ,niech wiedza"

PISZE O TYM BO MOŻE NIE WSZYSCY WIEDZA A MYŚLĘ ZE POWINNI
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 05:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A po kiego grzyba nam referendum? Już było jedno - czy jesteśmy za wejściem Polski do UE - I wystarczy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 08:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że mała znajomość ustroju i prawa polskiego rozwiała by twoje wątpliwości.
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 08:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri - bo konstytucyjnie tylko Naród (a nie Prezydent albo któraś z izb Parlamentu) może zrzec się swojej suwerenności? Inna sprawa, że takie referendum nic nie da, ludzie nie będą wiedzieć o co chodzi, ale zagłosują na tak.

smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 14:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestem zwolennikiem. I nie chce referendum. Ja sie zgadzam za tym. Może rząd Europejski będzie miał "receptę" na służbę zdrowia, dla nauczycieli. Rząd PO coś tam zaczyna robić ale mimo wszystko PiS sprawę zawalił. A tak co do uni. Ostatnio odczuwam takie wrażenie że władze Uni chcą zrobić jedno państwo Unię Europejską. Też coś takiego odczuwacie?
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 15:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie do końca, ale o ile by coś takiego miało poprawić sytuację Polaków, i zrównać z poziomem życia Europejczyków jestem jak najbardziej za. Bo jak na razie jesteśmy pod tym względem daleko na wschodzie.
Powrót do góry
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 18:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

smoczek250 napisał/a:
Ostatnio odczuwam takie wrażenie że władze Uni chcą zrobić jedno państwo Unię Europejską. Też coś takiego odczuwacie?

Co tu jest do odczuwania? Przecież taka jest istota traktatu reformującego, czyli nowej wersji Konstytucji dla Europy.

nasty_girl napisał/a:
Nie do końca, ale o ile by coś takiego miało poprawić sytuację Polaków, i zrównać z poziomem życia Europejczyków jestem jak najbardziej za. Bo jak na razie jesteśmy pod tym względem daleko na wschodzie.

Już bardziej prawdopodobne, że Europejczycy zrównają poziom życia z naszym. Im bardziej system scentralizowany i interwencjonistyczny, tym szybciej się posypie.

Powiedzcie, jak to jest, że Szwajcarzy czy Norwegowie radzą sobie bez Unii lepiej niż ich sąsiedzi skoro UE jest taka super?

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 19:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słupek - Podawanie za przykład Szwajcarów to kretynizm z twojej strony.

Takie tylko spostrzeżenie.
Powrót do góry
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 19:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bo?

Skoro już mnie tak brzydko wyzywasz przydałyby się jakieś argumenty.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Sty, 2008 21:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wyzwałem Ciebie, stwierdziłem że głupie było to co powiedziałeś.

Szwajcaria to kraj, którego historia, jak i tradycja nakazuje pełną neutralność - Tak i w czasach konfliktu, jak i pokoju. Ma to swoje plusy, jak i minusy - nie mi to oceniać, jednak porównywanie tego kraju do innych państw jest głupie - zbyt wiele czynników musiało zajść, aby Szwajcaria znalazła się w takiej, a nie innej pozycji.

I nie odbieraj moich słów jako pełne zaprzeczenie temu co powiedziałeś - faktycznie, Norwegia to dobry przykład.
Powrót do góry
smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 16 Sty, 2008 21:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

może i masz racje Słupek... ale dzięki Uni mamy autostrady, dorgi i tak dalej...
Myślę że stworzenie jednego kraju było by nielogiczne. np. Belgia. jest podzielona na dwie części... z Unia - jedną było by podobnie... tylko jeszcze gorzej...
Powrót do góry
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Sro 16 Sty, 2008 21:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Szwajcaria to kraj, którego historia, jak i tradycja nakazuje pełną neutralność - Tak i w czasach konfliktu, jak i pokoju.

Uważasz, że gdyby nie było takiej tradycji, a mimo to Szwajcarzy nie weszliby do WE, to radziliby sobie gorzej niż w obecnej sytuacji?

smoczek250 napisał/a:
ale dzięki Uni mamy autostrady, dorgi i tak dalej...

Eeeeeooooo? Przykro mi, ale do Unii dajemy więcej kasy niż dostajemy (polecam moje posty w dziale z ankietami, w wątku o polityce) Smile

smoczek250 napisał/a:
Myślę że stworzenie jednego kraju było by nielogiczne. np. Belgia. jest podzielona na dwie części... z Unia - jedną było by podobnie... tylko jeszcze gorzej...

ZSRR wytrzymał dobrych parędziesiąt lat, więc czemu Unia Europejska by nie mogła? Już teraz próba wystąpienia ze Wspólnoty Europejskiej jest skazana na porażkę, a co dopiero kiedy wejdzie w życie Traktat Reformujący.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 16 Sty, 2008 22:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słupek - Gdyby nie było takiej tradycji (Ale nie tylko o tradycję tu chodzi, o wiele niepisanych umów przeważnie) to weszliby do Unii.
Powrót do góry
konstantine Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18 Sty, 2008 07:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://nczas.com/wazne/wideo-co-po-13-grudnia-tomasz-sommer-oraz-stanislaw-michalkiewicz/

Jeden z najwybitniejszych polskich publicystów, mówi o postępującej utracie niepodległości, prawie europejskim, zewnętrznych znamionach władzy, międzynarodówce biurokratycznej i wielu innych. Obejrzyj ten film jeśli chcesz wiedzieć co kieruje naszymi politykami i co można zrobić, aby nie dopuścić do kolejnego rozbioru Polski…
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 18 Sty, 2008 12:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Michalkiewicz wybitny? :O

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu