Siemka! Założyłm ten temat by dowiedzieć się co zrobiłyście dostając pierwszą miesiączkę... Ja poszłam do łazienki patrze a na majtkach taka wielka czerwona plama, szczerze to strasznie się przestraszyłam... Pół godziny siedziałam i myślałam jak powiedzieć o tym mamie. W końcu poszłam na górę i siedziałam tak jeszcze z półgodziny zanim się odezwałam. Wkońcu zaczęłam coś mówić, ale zaczęłam od Kamili czyli : Mamo, wiesz że Kamila już dostałą okres? Mama: Tak? I później powiedziałam że na majtkach mam taką dużą plamę... Moja mama była zdziwiona ale dałą mi podpaske i był git. Przynajmniej w czasie okresu brzuch mnie nic nie boli
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Nie 13 Kwi, 2008 13:03
A ja nawet nie wiedziałam, bo byłam na zakupach, a potem patrzę w domu - czerwona plama xD Dobrze, że miałam wkładkę ^^ A mamie powiedziałam od razu, nie wstydziłam się
Wysłany: Sro 16 Kwi, 2008 15:28 Re: Pierwszy okres
Angara napisał/a:
Przynajmniej w czasie okresu brzuch mnie nic nie boli
Co nie znaczy, ze nie zacznie. Na poczatku tez mnie nie bolal, teraz zdycham.
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
aaaaaaaa! dziś dostałam pierwszy okres
to było tak:
rano bbolał mnie brzuch,głowa,strasznie się czułam;byłam mocno osłabiona ale poszłam do szkoły...
z początku nie wiedziałam o co chodzi,martwiłam sie że jestem chora...
lecz gdy poszłam do łazienki i zobaczyłam przesiąknięte majtki krwią....zrozumiałam;-)
_________________ "Życie jest piękne;trzeba tylko umiec to dostrzec"
Je bent zo
tej, PotworAreturn, nie musisz zaraz z taką ironią się odnosić, dla tej dziewczynki to bardzo ważny dzień, a sposób w jaki to skomentowałeś/aś jest bardzo niegrzeczny. Chcesz sobie posty nabić czy co? to co napisales/as absolutnie nic nie wnioslo do dyskusji.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Je bent zo
rano bbolał mnie brzuch,głowa,strasznie się czułam;byłam mocno osłabiona ale poszłam do szkoły...
z początku nie wiedziałam o co chodzi,martwiłam sie że jestem chora...
lecz gdy poszłam do łazienki i zobaczyłam przesiąknięte majtki krwią....zrozumiałam;-)
WB przygotowuje już film na ten temat, maja sie do ciebie odezwać czy chcesz wystąpić.