1 Pytanie
Mam taki problem , ponieważ zawsze jak sikam bardzo mój mocz smierdzi ;( kiedyś tak nie było i jak rano wstaje i ide do ubikacji wysikac , potem ide na pole/do szkoly to zawsze czuje mocz : / !
Pomocy , co mam zrobić? czy to jest normalne czy mam coś ?
Mam 13 lat chodzę do 6 klasy !
I mam drugie pytanie
Mam 13 lat i nie wiem czy mam naciągnąć napletka , probowałem go kiedys ale nie zabardzo idzie
otóż powiem Ci, że sam miałem taki przypadek, że czułem jak jedzie mi moczem.
myślę, że jest to normalne w tym wieku. zaczynasz się rozwijać, zaczynają się burzyć twoje hormony. Powodem tego może być wytrysk nasienia z dużą ilością moczu, albo źle się może myjesz
Ale wiedz, że naprawdę nic ci nie jest, nie masz żadnej choroby.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
P.S. Czy jesteś może z Warszawy? To może byśmy się spotkali na pogaduchy?
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Powodem tego może być wytrysk nasienia z dużą ilością moczu
W nasieniu nie ma moczu.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
natomiast odpowiedź na drugie pytanie brzmi według mnie tak:
powinieneś próbować naciągać delikatnie napletek przy kąpaniu się. jeśli będzie bolało to nie czyń tego na siłę, w ten sposób zrobiłbyś sobie krzywdę. najlepiej kilka razy dziennie (minimum 2 razy) próbować ściągać, aby ciało się troszkę rozciągało. jeśli po miesiącu zauważysz, że sytuacja się nie zmienia, to należy pójść do lekarza, aby usunął ci tzw. stulejkę. jest to zabieg bezbolesny. ale zawsze ty pierwszy próbuj osiągnąć zsunięcie napletka. nie wiem także czy rozmawiałeś o tym z rodzicami. chyba, że nie chcesz im o tym mówić, to inna sprawa. owszem masz prawo się wstydzić przed rodzicami.
[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 10:05 ]
Akacjo!
czy coś ci nie pasuje?
Łukasz, jeśli masz taką przypadłość to chyba nadaje się do leczenia (a może ja jestem jakiś nienormalny, bo nie oddaję moczu podczas wytrysku?).
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Bullshit.
Prawda jest taka, że gdy 16 letni chłopak ma stulejkę zabieg może być nieco bardziej skomplikowany. Mój wujek (który sprowadził mnie do Polski) jest chirurgiem, więc wiem co mówię.
_________________ <i>There is no dark side of the moon, really.
Matter of fact it's all dark.</i>
Jak to bolesny, skoro robiony pod narkoza albo ze znieczuleniem miejscowym?
—Michael Shermer
Nie raz jest tak, że facet/chłopak się budzi z narkozy i zaczyna wrzeszczeć, że go boli Lekarze zwykle się tym za bardzo nie przejmują i mówią "ależ chłopcze, to nie ma prawa cię boleć!". A chłopak dalej wrzeszczy. W najlepszym wypadku, gdy pacjent już przez pewien czas wyje z bólu i powyzywa tych wszystkich lekarzy, wredna pielęgniara wbija strzykawkę robiąc wielkiego siniaka. Dopiero po jakimś czasie od zastrzyku ból mija...
_________________ <i>There is no dark side of the moon, really.
Matter of fact it's all dark.</i>