Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 16:36 Okres-co zamiast podpaski,tamponu?
Błagam o szybką odpowiedz.Dziś dostałam okres ale nie mam podpasek ani tamponów.Nie wiecie co zrobić aby wystarczyło na dłużej?Bo raczej chusteczki to na długo nie wystarczą a musi mi wystarczyć na conajmniej 1 godz bo jutro ide do koscioła!Błagam Was odpiszcie mamie strasznie wstydzę się powiedzieć i arczej nie powiem....Proszę odpowiedzcie...
Adziu rozumiem Cię, że wstydzisz się oznajmić to swojej mamie, ale przecież każda z nas przez to przechodzi, i Twoja mama na pewno Cię zrozumie Nie smuć się, tylko ciesz, gdyż ozancza to że jesteś kobietą A co do podpasek to proponuję Ci Always ultra, albo zwykłe, oczywiście na później, a do kościoła, to chusteczki raczej nie, ale może Twoja mama Ci coś da, jak jej powiesz, nie wstydź się
_________________ 'Lean on each other's strenghts; forgive each other's weaknesses.'
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 17:54
Nie masz pieniążków żeby skoczyć do jakiegoś sklepu ? Najlepiej to powiedz miamie, ale jak bardzo się wstydzisz teraz przełamać, to leć kupić, bo tak to trudna sprawa...
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 21:36
też radzę mamie powiedzieć, ona przecież przeszła przez to samo : ) naprawdę nie masz się czego obawiać : )
poszukaj w domu, Twoja mama na pewno coś ma, albo do sklepu skocz ;] bo tak to może być trudno, ale nie martw się, jakoś to będzie powodzenia
Przeżyłam z chusteczkami od wczoraj <jupi> heh...Mamie nie powiem bo na samą myśl mnie brzuch boli ze strachu xD.Straaaaaasznie się wstydzę jej to powiedzieć...Mam nadzieję że chusteczki nie przemokną w kościele.... <beczy> Na noc je miałam ale majtki były całe czerwone xD.Dzięki za odpowiedzi xD xD xD
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2008 05:21 ]
A i do sklepu też się wstydzę iść xD
Sama je wyprałam xD.Moja mama ma w domu podpaski ale jak jej wezmę to zauważy...Kumpeli nie powiem...xD Chyba z pół godz myślałam czy powiedzieć mamie i jak powiedzieć ale nie dam rady.Za bardzo sie wstydze xD
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 14:59
Andziu, naprawdę chyba lepiej będzie jednak jeśli powiesz mamie. Przynajmniej będzie mogła Ci w razie czegoś jakoś pomóc, doradzić, uspokoić. A i tak w końcu się domyśli że masz ;]
a w sklepie nie ma co się wstydzić, myślisz że ktoś zwróci uwagę na to że akurat TY kupujesz podpaski? no chyba że jesteś jakąś gwiazdą i się ukrywasz pod pseudonimem, ale naprawdę nikt nie będzie obserwował co Ty robisz, nie masz się czego bać
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 15:22
Adzia - Nie ma się tu czego wstydzić, Twoja mama i tak sama wpadnie na to że masz miesiączkę, a dodatkowo pewnie nawet się tym nie przejmie. Dla niej to normalne, męczy się z tym od wielu, wielu lat : )
Dla Ciebie to nowość, dlatego się wstydzisz, ale nie ma czego.
btw - Jak czytam takie posty, to czasem zaskakuje mnie wychowanie XXI wieku : )
Haha xD Postaram sie poradzis sobie bez mówienia mamie bo wkoncu jakoś juz 3 dni przetrwałam xD.Starsznie sie wstydze rozmawiac z nią o "tym" xd i nie powiem raczej xD