Nie wiem co robić od 3 dni boli mnie brzuch w prawym boku, uzywam wkładek hignienicznych bo mam strasznie duzo śluzu, kiedy się załatwiałam zobaczyłam brązową wydzieline. Czy to moze być okres?
_________________ Nad głową mieć słońce, lub pełno gwiazd,
By zrozumieć, że życie ma smak.
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 30 Lis 2008 Posty: 133
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 22:33
Masz 12-13 lat? A czy brzuch boli cię tak bardziej w dole? Jeżeli tak, to masz okres. Poproś swoją mamę (według mnie o takich kobiecych sprawach najlepiej rozmawiać z mamą ) o jakieś tabletki przeciwbólowe (jeśli brzuch bolałby cię tak bardzo, że nie mogłabyś wytrzymać). Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę i będziesz miała spokój (ja osobiście połykam "Apap" ) Twoja mama napewno będzie wiedziała, co trzeba zrobić
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 22:42
Monnaly napisał/a:
Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę i będziesz miała spokój
a najlepiej niech codziennie bierze tabletkę przeciwbólową zapobiegawczo.
Tabletki to nie cukierki i powinniśmy je brać kiedy naprawdę jest taka potrzeba.
Maja - masz okres. Ta brązowa wydzielina to miesiączka - pierwsze mogą tak wyglądać.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009 22:52
Monnaly napisał/a:
Wiem, o tym, ale jeżeli się źle czuje to powinna wziąć
Jeżeli stwierdzi, że ból jest naprawdę dokuczliwy, a ty napisałaś "Chociaż nawet, jak nieczujesz tak mocnego bólu, to możesz wziąć tabletkę", czyli nie chodziło Ci o taki