Wysłany: Pon 29 Wrz, 2003 17:00 Szybko przetłuszczające się włosy
Mam problem...bardzo szybko tłuszczą mi się włosy...myję je co drógi dzień...ale i tak są mało puszyste...mam 12 lat i mam długie proste włosy...co zrobić aby były puszyste i aby sie mniej tłuszczyły...mzoe powdajcie jakies szampon??prosze o pomoc
eeee....szamponu do włosów szybko przetłuszczajacych się
Nie podam ci żadnej z nazw , bo sama musisz sobie dobrać odpowiedni szamponik. Mają one różne ceny, składniki i dodatkowe funkcje (ze tak to nazwie). Pochodź po sklepach i poszukaj, a napewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie (najlepiej urzywać szamponów opartych na ziołach np. Mrs Potter mają lepsze działanie i niezawierają tylu chemicznych substancjii).
To napewno dlatego że zaczynasz dojrzewać. tez myje włosy co drugi dzień i i tak szybko mam tłuste. Jeśli ci to przeszkadza możesz je myć nawet codziennie. Dobierz odpowiedni szampon i odrzywke w sparyu...i to chyba by było na tyle
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
dzięki za rady...juz zaraz ruszam do sklepów za szamponikiem...a o tym mr.Potters to czytałam w gazecie ale nie byłam pewna..teraz sprubuje...jeszcze raz dzięki...
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 01 Paź, 2003 10:08
co do mycia co dzien niebylabym taka pewna uzaleznisz sie i potem jak bedziesz chciala umyc co drugidzien to chyba cie sie uda b wlosy sie przyzwyczaja do codziennego mycia no i po jednym dniu beda strasznie tluste!!
P.S mi tez sie przeciez przetluszczaja strasznie wlosy!
co do mycia co dzien niebylabym taka pewna uzaleznisz sie i potem jak bedziesz chciala umyc co drugidzien to chyba cie sie uda b wlosy sie przyzwyczaja do codziennego mycia no i po jednym dniu beda strasznie tluste!!
Można myc codziennie włosy...jeśli są bardzo przetłuszczające się. Słyszałam o tym w telewizji i czytałam w broszurce o dojrzewaniu. Nie każde włosy eragują tak jak mówisz.Można myć włosy codziennie ale co jakiś czas(np. co tydzień lub 2) powinno się robić przerwe i umyc włosy po dwóch dniach...np. w sobote kiedy nie idziesz do szkoły...chodziaż to nie przy każdym rodzaju włosów jest to koeniczne
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Moja koleżanka ma podobny problem. Ona po umyciu i wysuszeniu ma juz nawet troche tłuste. A niechcem nic mówić jak wyglądają te włosy po jednym dniu....
_________________ Niemów źle o nikim, ale mów wszystko co najlepsze o każdym Mój numer gg 3066241
To okres dojrzewania, hm...... mi dobrze służy szampon Dove... ( wsumie cała seria..) Dobry jest też Nizoral ... Shamtu nie polecam przynajmniej mi ponim elektryzowały się włosy..:/
Poczytaj w czasopismach i ksiązkach o dojrzewaniu...
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Wto 14 Paź, 2003 12:50
no tak moze troche sie pomylilam...ja myje wlosy co drugo dzien ale mama mi mowila im częściej myjesz włosy tym częściej one się przwtłuszczają...moze przesadziłam z tym uzależnieniem
Ja myję włosy 2 razy w tygodniu,a wyglada to tak:
1.Zmoczenie włosów letnia wodą i nałożenie szamponu schauma (szampon rumiankowy).
2.Spukanie i nałożenie odżywki (różne kupuję).
3.Spukanie odżywki.
4.Wysuszenie włosów ręcznikiem.
5.Rozczesanie,wtedy większość wody zostaje na szczotce,wtedy krócej suszy się włosy szuszarką,która niszczy włosy.
6.Nałożenie "włosów w płynie" firmy ZIAJA(włosy są puszyste i dobrze sie rozczesują,POLECAM!!!).
7.Dokładne rozczesanie,aby rozprowadzić "włosy w płynie"(jest to sprej,którego nie wolno spłukiwać).
8.Suszenie włosów suszarką.
9.Czesanie włosów.
Mam nadzieję,ze te rady sie przydadzą(prznajmniej u mnie to działa i włosy już tak sie nie przetuszczają.)
Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
laska Gość
Wysłany: Czw 06 Lis, 2003 16:21
nie martw sie ! ja uzywam szamponu "shauma" brzoskwiniowy
i nie przetluszczaja sie mowie prawde
apotem sprykuje je takim psikadłem "sunslik" czy jakos tak
Ja powiem jeszcze żeby włosów najlepiej nie suszyć szuszarką
<chyba że mamy jakąś potrzebę>
Albo dobrze jest też żeby nie nosić czapki gdyż włosy się wtedy przygniatają i nie są wtedy takie puszyste<szybciej się przetłuszczają>
No a Tobie rzeczywiście są potrzebne jakieś
-odżywki
-szampony <bardzo dobrze działające >
-no i na pewno bardziej poświęcanie czasu dla włosów