Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 17:49
Nie masz nadwagi ; ) Więc nie musisz się niczym katować ; P . Oczywiście jedz zdrowe produkty takie jak owoce i warzywa itp. One pozwolą Ci utrzymać stalą wagę.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 18:51
Adzia - Jeśli naprawdę uważasz że masz troszkę za dużo tu i ówdzie to poszukaj sobie jakiegoś sportu - Nie ma co męczyc się w takim wieku dietami, lepiej urzeźbic nieco ciało, spalic troszkę tłuszczu, poruszac się, poznac nowych ludzi i tak dalej i tak dalej. Na pewno w szkole znajdzie się jakaś okazja to zainteresowania się jakimiś "eSKaeSami" czy czymś w tym rodzaju : )
Hmm a jednak bym chciała trche schudnąć.Chciałabym ważyć najwięcej 40 kg...Podacie jakieś sposoby? Jakie ćwiczenia itd?
[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 17:57 ]
A przy spacerach z Psem mogłabym troche schudnąć? xD Chodzi mi o takie długie spacery.Sorry że takie głupie pytania zadaje ale chciałabym wiedzieć
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 19:06
Pewnie ^^ Każdy ruch pomaga spalić kalorie. Tak jak mówiłam wcześniej jedz dużo owoców i warzyw a także duzo pij, bo to oczyszycza organizm z toksyn. Ćwiczenia.. Pff.. Zależy na co i w ogóle Najlepiej w google wyszukaj sobie.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 19:40
Apropos ćwiczeń - Nie mówimy tutaj przecież o profesjonalnych ćwiczeniach na siłowni, a małej domowej gimnastyce, która - o ile będzie systematyczna - da spore efekty. Z łatwością możesz sobie ułożyć taki dzienny tryb ćwiczeń, dostosowując ilość poszczególnych ćwiczeń do własnych możliwości.
Najlepiej zacząć od rozciągania - tutaj możliwości są ogromne, skłony na stojąco, na siedząco, siad płotkarski, skłon w siadzie płotkarskim. Po 5-10 razy w każdym z tych ćwiczeń spróbuj dotknąć głową kolana - wystarczy. Akurat gimnastyka ma to do siebie że daje bardzo szybko efekty, więc wpływa też pozytywnie na samopoczucie.
No, ale przecież na tym nie kończymy - dalej troszkę przysiadów, brzuszki (Poszukaj sobie na necie różne rodzaje brzuszków, przyda Ci się to), jak jesteś w stanie to pompki (Tutaj też rodzajów jest ogrom, ale wymagają sporej siły)...
... no a potem pobiegać - zimno, czy ciepło, nic tak dobrze nie robi jak kilka kilometrów truchcikiem : )
Jak widzisz roboty jest sporo, ale systematyka już wielu ludziom życie uratowała : )
Według tych wszystkich liczników BMI etc. można mieć prawidłową masę, ale chyba każdy sam po sobie widzi czy ma nadwagę. Sorry, ale ja mam 173cm i ważąc 57kg nie jestem jakaś chuda.