Mam własnie pytanie związane z rakiem piersi, jesli mama mojej mamy miała własnie tego raka to jakie jest prawdopodobienstwo ze ja go tez bede miała?
próbowałam sobie zrobić samaboadanie ale wyczuwam takie grudki, czytałam ze to jakies płaty! jak odóróżnic guza od płata?!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 16:59
Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że jeśli w rodzinie występuje rak, to pojawia się w co drugim pokoleniu (choć zdarzają się wyjątki). Jeżeli nie jesteś pewna czy dobrze się zbadałaś idź do ginekologa, on pokaże Ci jak i co robić, a także od razu sprawdzi stan twojego zdrowia.
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 17:38
Czyż ja nie wpsomniałam o tym, iż to może byc nieprawda? ;D A tak w ogóle to wiem to od lekarzy, bo mój dziadek zmarł na raka. I na wszelki wypadek przestrzegali...
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 18:58
Słuchaj, ale to nie jest tak, ze musisz żelaźnie trzymac się tej reguły. Idź do lekarza, poproś żeby Cię zbadal, a przy okazji pomógł we właściwy sposób badać siebię samą. Wtedy wszystko się wyjaśni. Dobrze byloby gdybyś powiedziała komuś z bliskich np. mamie o tym..