Widzisz, nie jesteś jedyna. Po świecie ogrom chodzi takich jak Ty - i tyczy się to zarówno kobiet, jak i mężczyzn, więc miałem już okazję z takimi ludźmi rozmawiać. W sumie nie byłem jeszcze do końca pewien jak będzie wyglądał ten Twój post, ale widzę że jednak sama się szufladkujesz i nie trzeba Ci w tym pomagać.
"ponad 13 lat trenowalam judo i shotokan"
Raz...
"ale dwoch albo trzech facetow bedzie probowalo"
... dwa...
"dalabym sobie rade z roslym chlopem bez wiekszych problemow"
... i trzy - Wszystko to samo z siebie Cię szufladkuje jako gderacza. Ja tez lubię pogderać i zostałbym dłużej, żebym nie miał innych zajęć. Życzę Ci jednak żebyś nigdy nie musiała spotkać nikogo, kto naprawdę chciałby Ci zrobić krzywdę - bo jak mniemam Twoje pojęcie "wygranej" na ulicy tez jest pewnie nieco spaczone. Pozdrawiam w takim razie i wycofuję się na z góry upatrzone pozycje, bo jak wiem takich ludzi jak Ty do niczego nie idzie przekonać - Zresztą nawet nie ma potrzeby, ale podziwiam pewność siebie - naprawdę imponująca : )
sluchaj nie chrzan, prosze cie, bo zyjemy w takim kraju a nie innym, akurat mieszkam w miescie gdzie bycie zydem = bycie smieciem, i nie wkurzaj mnie w tym momencie (BO TERAZ NAPRAWDE TO ZROBILES). zamien sie ze mna i zobaczymy kto bedzie gderaczem.
najlepiej siedziec za monitorem i chrzanic farmazony na tematy o ktore sie nie wie - tak, kazdy powie ze antysemityzmu w polsce WCALE nie ma! szkoda ze mam zydowskie nazwisko i TAK, antysemityzm jest, mam nawet problemy z zalatwianiem spraw w urzedzie. nie wspominajac o tym ze moje miasto nie jest metropolia i wiekszosc mlodych ludzi mnie zna/kojarzy.
nastepnym razem blagam - nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia bo nie raz spotkalam osoby ktore chcialy mi zrobic krzywde.
nie bije sie dlatego ze to lubie, ale dlatego ze musze umiec sie bronic.
ale nie spodziewam sie po tobie ze przyjmiesz to do wiadomosci, pewnie odpiszesz mi ze antysemityzm w polsce to moj wymysl i tym tlumacze sobie to ze bije! =)
Nieee, gdzie tam - Ja nie mam problemu z przyznawaniem komuś racji. Nie wiem jak stoi sprawa z antysemityzmem w Polsce - Ja się z nim nie spotkałem, ale też prawda jest taka że Żydów żadnych nie znam.
Wyżej Ci już napisałem dlaczego uważam że się mylisz i nic więcej do dodania nie mam : )
Oczywiście cieszę się że jesteś kobietą która umie się bronić i uważam że to bardzo pozytywnie, ale mimo to uważam że się mylisz i tyle : )