Witam, mam 16 lat no i.... póżno dzojrzewam, ale nie tylko, mam tez wiele pytan
Nie dawno zaczely mi rosnąć wlosy pod pachami, mniej wiecej we wrzesniu 08.Włosy w okolicach intymnych juz mialem wczesniej, około rok temu, ale tez krótkie i ciemno brązowe.
Mutacja- inni koledzy mają naprawde meski głos a ja? bardziej dziecięcy, co prawda nie az tak, ale hm , no własnie. Często mam załamania głosu najczesciej jak sie smieje, jak mowie czasem zapiszcze, ale na tym koniec... Zauwazylem ze kazdy ktory wczesniej dojrzewal ma "jabłko adama"/ u mnie wyczuwam lekkie, praktycznie niewidoczne.
Rowniez martwi mnie masa mojego ciała:
Mam okolo 185 cm wzrostu i 80 kg, niektorzy powiedza ze prawidlowo, ale... no cóż mam "oponkę ziomową" no i cycki ;/
Do czego zmierzam ? Już mówie. Zauwazylem ze chlopacy ktorzy juz dojrzewali wczesniej, ktorzy byli grubi zchudli niesamowicie. Nie wiem czy ja też tak będe mial ? Czy mam sie martwić tym i swoim głosem?
P.S. Moje owłosienie na nogach jest skromne, ale rośnie powoli...
Normalne ale ja włosy koło .... miełęm w wieku 10lat ale budowe ciała taka sama mam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuży brzuch i to samo idz na rower do siłowni jedz mniej spal to!
paweu, nie bój się powtórzę słowa innych każdy dojrzewa w innym wieku, ja np. mutacje w wieku 11 lata mój znajomy ma 14 i dopiero ma mutacje Shaunri, a co do tego chudnienia to ja przed rozpoczęciem dojrzewania miałem brzuszek a teraz prawie nie mam robi mi się męska klata hehehehe
Simon i tak u nas w Polsce jest dobrze , ale dzieje się coraz gorzej młodzież nie chce ćwiczyć na WF-ie (u mnie w klasie każdy lubi WF[cudem]), nikt nie je zdrowego jedzenia. A co na zachodzie , tam to z dzieci można by było robić wyroby, grube jak świnie, nażrą się FAST-FOODÓW a potem umierają w wieku 45 lat.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer