Wysłany: Nie 05 Paź, 2003 16:12 Re: Gdzie zaskoczyła was pierwsza miesiaczka?
Ja zaznaczyłam,ze na obozie,a dokładniej na biegu........... To było straszne,bo myślałam,że coś..wydalam.Jednak,jak rozpakowywałam plecak(już w domu),to moja siostra powiedziała,że miałam pierwszą ciotę.Ja powiedziałam,że to niemożliwe,bo ja przecież wtedy miałam niepochamowaną ....kupę.Przepraszam,jak kogoś to obrzydza,ale w inny sposób tego się nie da opowiedzieć .No więc,wracając do tematu-moja siostra powiedziała,że miała tak samo,jak ja-to znaczy-też dostała na obozie pierwszą miesiączkę i również myślała,że wydala swój obiad .Ja wtedy nad tym cały dzień rozmyślałam i pod koniec tego samego dnia stwierdziałam,że to mozliwe,bo ode mnie wtedy strasznie jechało...wiadomo czym i musiałam zmieniać co 2,3 godziny gacie No i nie umiałam tego powstrzymać To było straszne
Pamiętam,że zawsze przed kolejnym"wyciekiem",a miałam go trzy dni pod rząd,straaasznie mnie bolał brzuch(raz się z bólu popłakałam )
Ja też dostałam w domu....przed szkołą. Nikogo wtedy nie bylo i na początku troszkę spanikowałam, ale później kiedy wreszcie przyjęłam do wiadomości ze to ten dzień uspokoiłam sie i bylo ok
_________________ "Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym!!!"
<ja-cytryna.blog.pl.> =D
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 05 Paź, 2003 19:14
Ja dostałam w czasie wakacji, siedziałam sobie w domku i słuchałam opowieści mojego kizyna jak to było na woodstock bo właśnie przyjechał. W pewnym momencie poprosiłam go żeby nic ciekawego nie mówil bo ja zaraz wracam i poszłam do kibelka bo bardzo mi sie sikac chciało. A tu patrze czerwono No ale od razu wiedziałam co to ejst, poprosiłam mame na chwilke przed drzwi żeby mi przyniosła gacie nowe. N jak je dostałam do założyłam i je i podpaske, To było w tym roku w środku sierpnia była chyba 4 po południu. Na, a mam 13 lat.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Paź, 2003 20:44
A dostałam w domu przed lekcjami i darłam się na całe gardło w ubikacji przez pół godziny przynajmniej (dodajmy, że był to piątek 13)
ja miesiaczke dostałam na dyskotece!!! to była 1 dyskoteka w 6 klasie... nigdy nie zapomne jak to było...zaczełam sie śmiac a później poleciałam do domu(a na dyskoteke i tak wróciłam )miałam wtedy 12 lat a teraz mam 13
nie ma odpwoiedniej opcji więc opowiem W te wakacje, dokładnie DWA dni przed koloniami Wstałam rano, bo mi się chciało siusiu, i kiedy już znalazłam się w pomieszczeniu o nazwie wc, zobaczyłam że mam majtki we krwi (tak troche, po akruat mialam pod spodenkami do pidźamy to nie przesiąknęło), a potem że razem z wydalanymi płyniskami wydobywa się coś czerwono-ciemnego. Byłam zła, bo nie chciałam miesiączki A potem poszłam do mamy do sypialni (uff, akurat była sama ) i mówie że chyba miesiaczke dostałam, no dalej podpaske mi mama dała, no a potem to tego samego dnia jechałam do przyjaciółki do innego miasta na noc i sie ciesze że dostałam ta miesiaczke rano i akurat wteyd bo inaczej - albo zaskoczyłaby mnie na koloniach, albo u koleżanki w domu.
A ja dostalam pierwszej miesiaczki nocujac u kolezanki hehe Ona juz miala, wiec byla troche bardziej doswiadczona, dala mi podpaske i obylo sie bez krzyku. Jej mama nawet mi pogratulowala bycia kobieta heh. Lat mialam wtedy cos kolo 13, ale dokladnie nie pamietam.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*