Tegoroczną nagrodę Nobla otrzymała irańska obrończyni praw człowieka Szirin Ebadi.
P.S: Prawdę mówiąc wolałbym osobiście aby tą nagrodę otrzymał Jan Paweł II, wydaje mi się że bardziej on sobie na nią zasłużył niż Szirin Ebadi, a co wy o tym sąszicie ??
Ja...nie wiem, kto to ta Szirin...Ja sie na tym nie znam.
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 12 Paź, 2003 10:22
Według mnie Jana Pweł II powinien otrzymać nagrodę, ponieważ od dłużeszego czasu, od lat stara się o pokój na świecie, pomagał Wałęsie obalić komunizm i wogule zawsze tak spokojnie i miło i przekonująco przemawia.
elfkaNenar: Masz racje Jan Paweł II całe swoje życie poświęca na budowanie pokoju na świecie, i wydaje mi się że to właśnie On powinien dostać tą nagrodę, jak narazie 4 do 3 Szirin tez jest dobrą kobietą ale z nią mogli jeszcze poczekać a papież nie wieadomo czy dotrwa jeszcze nagrody, w gazetach podowali że z nim ciężko że się źle czuje ale na szczęście wczorajsze wiadomości mnie uspokiły podały że papierz czuje się dobrze i prosili prase aby nie pisała niebędąc pewnym o zdrowiu naszego papierza
Zagłosowałem już wcześniej, ale teraz się z tego wytłumaczę .
Głosowałem na Szirin Ebadi. Papież zrobił (i robi!) dla pokoju wiele dobrego, a nagroda z pewnością nie jest mu potrzebna. Jest znany i doceniany w świecie nie tylko katolickim.
Szirin natomiast jest mało znaną na świecie postacią. Ja przyznam szczerze, że przy okazji nej Nobla po raz pierwszy usłyszałem o niej i o problemach jej kraju. Dzięki tej nagrodzie ludzie zwrócą oczy na te problemy a może i Szirin nie będzie tak prześladowana.
W przypadku papieża nagroda naprawdę niewiele by zmieniła.
Moim zdaniem Szirin Ebadi... dopisuje sie do postu dega. Jan paweł II pewnie i tak prędzej czy później dostanie nagrodę Nobla. Mimo że dla mnie on nie jest jakimś wielkim autorytetem uwążam ze na nia zasłużył.
NO, już trochę po fakcier, ale ja bardzo żałowałam, ze papież nie dostał Nobla... Może nie zmieniłoby to wiele ( moze nic) ale wydaje mi sie że zasłużył...
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 19:48
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem
<pada na kolana i zaczyna się smiać jak opętana> Tego to nawet chyba Sami i Kicia nie pobiły. Bike_chan jesteś mistrzem
Co ja zrobiłam? Przepraszam, już się nie odzywam...
Odnowiłas stary temat.
Gość
Wysłany: Czw 04 Lis, 2004 18:04
[quote="Malvina"]Odnowiłas stary temat.[/quote]
Dobrze, przepraszam. Jak już mówiłam - już się nie odzywam... Od dzisiaj będę w takim razie tylko czytała, ale nie będę pisała. Za każdym razem, jak coś napiszę, to ktoś ma do mnie pretensje. Przepraszam jeszcze raz.