Wysłany: Pią 18 Lip, 2003 15:16 Po sygnale zostaw wiadomość...
Po sygnale zostaw wiadomość... czyli co można powiedzieć komuś z kim nie chce się rozmawiać :
1) ...Jeżeli masz złą wiadomość, nagraj ją teraz. Jeśli wiadomość jest dobra, zaczekaj na sygnał...
2) To NIE JEST sekretarka automatyczna. Tu telepatyczny rejestrator myśli. Po usłyszeniu sygnału proszę pomyśleć o swoim nazwiski, numerze telefonu i sprawie, w jakiej dzwonicie, a my pomyślimy, czy do was oddzwonić.
3) Cześć. Oto odpowiedzi na nagrane w zeszłym tygodniu pytania. Podaję w kolejności ich napływania: "Tak", "Być może", "O siódmej", "Byłam", "Podaj mi ten numer", "Anna", Na pewno", "Sam".Jeśli któreś z nich pasuje do twojego pytania, możesz ją śmiało wybrać. W razie wątpliwości zostaw kolejną wiadomość.
4) Tu gorąca linia psychiatryczna. Jeśli twój problem to impulsywność, walnij w klawisz z cyfrą 1. Jeśli masz kompleks niższości, niech ktoś lepszy wciśnie za ciebie klawisz 2. Jeżeli masz rozdwojenie jaźni, wciśnij klawisze 3 i 4 jednocześnie. Jeśli cierpisz na manie prześladowczą, naciśnij 5, ale skąd wiesz co wtedy się stanie ? Gdy twój problem to schizofremia, głosy same ci podpowiedzą, który klawisz należy nacisnąć. Jeśli zaś cierpisz na psychozę maniakalno-depresyjną, to i tak nikt z tobą nie będzie gadał. W pozostałych przypadkach zostaw wiadomość po usłyszeniu sygnału.
5) Cześć. Prawdopodobnie jestem w domu, ale unikam rozmowy z kimś, kogo nie lubię. Zostaw wiadomość - jeśli nie oddzwonię, to znaczy, że mowa była o tobie.
6) Cześć. Prawdopodobnie jestem w domu, ale nie chce mi się odebrać. Jeżeli chcesz przeklinać, to dobrze radzę, zacznij teraz, a skończ po usłyszeniu sygnału.
7) Cześć. Automatyczna sekretarka jesty zepsuta. Mówi lodówka. Po usłyszeniu sygnału zostaw wiadomość. Kiedy tylko ją spiszę, przeczepię ją sobie magnesem na drzwiach.