| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
ZACZYNAM SIĘ BAĆ! :O
Autor Wiadomość
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 21 Paź, 2003 22:11   ZACZYNAM SIĘ BAĆ! :O Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja siostra nastraszyła mnie,że zobaczę,jak to cholernie jest mieć miesiączkę!Powiedziała,że straaaasznie boli brzuch(tak a`propos,to właśnie terqaz mnie boli brzuch!Pod brzuchem i w lewo! Very Happy )Powiedziała też,że nie będę mogła chodzić na basen w tym czasie (to,to akurat wiem)i będę musiała w szkole,w kiblu,zmieniać podpaski!I ja się teraz przez nią boję!!!!!!A PRZECIEŻ W RÓŻNYCH KSIĄŻKACHDLA "DZIEWCZYNEK Very Happy "PISZE,ŻE TO JEST PIĘKNE(MIEĆ OKRES)BO JEST SIĘ WTEDY "KOBIETKĄ"!Jakby co,to moja siostra ma 22 lata!Błagam,dziewczyny,pomóżcie!Czy to naprawdę takie straszne????????!!!!!!!!Acha!-pierwszy okres już miałam!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1868191
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 21 Paź, 2003 22:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiesz co? jeżeli miałaś już pierwszy okres to chyba eisz jak to jest go miec Question A siostra cie nastraszyła, ja bym jej nie wierzyła Very Happy. Wiesz, trzeba zmieniać podpaski w kiblu w szkole bo nie będziesz łaziła z taka przemoczoną. Ale chyba wiesz jak to ejst, powodzenia.

Numer Gadu-Gadu
2891618
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 26 Paź, 2003 01:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Różnie dziewczyny przechodzą okres. Niektóre zakładają podpaskę i niemal o nim zapominają. Inne już na kilka dni przed wiją się z bólu. Mam nadzieję, że będziesz należała do tej pierwszej grupy.

Jeśli miałaś już pierwszy okres, to mniej więcej wiesz, czego się możesz spodziewać.

girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 30 Paź, 2003 20:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak już wspominali deg i panienka jesli miałaś już 1 okres to wiesz jak to jest. Ja np. nie odczuwam ze go mam. i nic mnie nie boli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Cytryna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 01 Lis, 2003 12:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie koniecznie będziesz musiała zmieniać podpaski w ubikacji w szkole. Zależeć to będzie od ilości wydzieliny. Mi np. w każdym dniu okresu wystarcza jedna podpaska na dzień, cieszę się z tego powodu bo ma wydzielina jest bardzo skąpa. Nie powinnaś się tym przejmować!! Jestem pewna że wszystko będzie ok, a na basen zawsze możesz uzyć tamponu Smile

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 02 Lis, 2003 19:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz co,skoro juz miałaś okres to pomyśl sobie,czy ciebie coś bolało i w ogóle...Wiem,ze ty nie wiedziałaś,ze to okres... Ale najprawdopodobnij będzie tak,że jak cie nie bolało to boleć nie będzie...
Ale z drugiej strony nieraz jest tak,że pierwsza miesiaczka nie boli a kolejne tak...
Przepraszam,jak tylko pogorszyłam sytuację. Napisz,jak problem się skończy. Pozdrawiam! Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Cykoria
Gość
PostWysłany: Wto 03 Lut, 2004 21:21   

Ja na początku jedyny problem jaki miałam to to, że strasznie sie bałam, że podpaska przecieknie! Głupie- nie? Kiedy chodziłam po szkole myślałam tylko o tym. Na szczęście nigdy nie zdażył się taki wypadek, a teraz zapominam że mam okres i tylko co 3-4 godziny muszę zmieniać podpaskę. Da się przeżyć Wink
Powrót do góry
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 04 Lut, 2004 20:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O Boże!!!!Niestety Deg,na pewno nie należę do tekj 1 grupy.Przekonałam się o tym już podczas obozu 2003:(Pamiętam,ze myslałam,że po prostu ...wydalam Very Happy ,ale moja siostra....a dobra,nieważne...powiem tylko,że raz(właśnie przed tymi trzema,czy czterema dniami) tak cholernie mnei bolał brzuch,że się poryczałam.....to było straszne... Shocked Crying or Very sad
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 00:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przykro mi, Idda.

Pocieszę Cię tylko, że w przyszłości może (ale nie musi) się to zmienić na lepsze.
I gdy kiedyś zdecydujesz się na antykoncepcję hormonalną, to powinno być lepiej. Tylko nie decyduj się na taką antykoncepcję wyłącznie z tego powodu! Wink.

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 18:32   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Idda nie ma się czego tak przejmować. Skoro miałaś 1 okres to dalesze będą pewnie mniej więcej takie same jak ten. Mój pierwszy okres był bardzo długi i bolesny. Trwał aż 9 dni..przez 5 pierwszych bolał mnie brzuch a właściwie to już kilka dni przed. Podpaski również musiałam zmieniać często bo okres był obfity. Góra co 2 godziny musiałam je zmieniać. Ale dalsze miesiączki naszczęście sa nieco mniej uciążliwe. Brzuch boli mnie tak samo mocno, ale okres nie trwa już 9 dni tylko najczęsciej 5 a podpaski zmieniam co 3 godziny, a nie co 2. W porównaniu do moich koleżanek z klasy to i tak mam uciążliwy okres...ale nie tak jak pierwszy z czego bardzo sie cieszę. Każda kobieta ma inny okres i to że twoją siostrę boli tak bardzo nie znaczy że spotka to ciebie.

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu