ja mam poltorej metra 11 lat i 36 kg.
mysle ze powinnam utyc 4 kl.
kiedys bylam niejadkiem a teraz obrzewam sie wszystkim czy to związane z dojrzewaniem?
Twoja waga, wzrost i proporcje nie budzą zastrzeżeń. Jesteś dość wysoka i szczupła. To, że do idealnej wagi brakuje Ci 3-4 kg wcale nie znaczy, że koniecznie na siłę musisz utyć. Odżywaj się racjonalnie, jedz regularnie, nie za dużo słodyczy, a wszystko będzie OK.
_________________ Koniecznie się ożeń jeżeli żona jest dobra będziesz szczęśliwy a jak nie to zostaniesz filozofem Arystoteles
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 05 Lut, 2003 22:05
O ja...zazdroszcze niektórym ! Ja chodzę do 6 klasy, mam 134 cm wzrostu ważę 26,5 kg to straszne ! Już weszłam w okres dojrzewania...co będzie jak dostanę miesiączkę ? Mam już wydzielinę ! Ja się boje !!!!!!! Bede wolniej rosnąć. Wtedy mam mniejsze szanse na wzrost !!!!!! AAAAAAAAAAAA to straszne !!!!! Ble...
ja już mam wydzielinę śluzową prawie 3 lata a miesiączki ani kropli a powiem Ci Kleo ze jak bylam w 4-5 klasie to bylam jedną z niższych a potem(jek dostałam śluzu(koniec 4 klasy)bardzo szybko zaczelam rosnąć i w 6 klasie bylam juz jedną z wyzszych a pod koniec6 bylam druga co do wilkosci dziewczyn teraz jestem w 1 gimnazjum i nadal jestem w 3 najwyzszych dziewczyn
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 06 Lut, 2003 11:23
WoW Ewcia...masz szczęście ! Ciekawe czy mi się to przytrafi...
Wzrost masz dobry ale wazysz za mało. Staraj się więcej jeść, a jeśli jest ci trudno jedz mało ale żeczy tuczące (tylko nie przesadź -żartuje)
Wejdź tu: http://polki.wp.pl/kalkulatorbmi.html?19.22768787053357 na tej str. mozesz obliczyc czy masz dobrą wagę. Wpisujesz wzrost i wagę i wychodzi ci czy musisz przytyć czy schudnąć. Pozdrawiam!!! głowa do góry!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."