| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
malutkie pytanko jednak dla mnie bardzo wazne :P
Autor Wiadomość
hajdulka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 15:49   malutkie pytanko jednak dla mnie bardzo wazne :P Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jstem opiekunka jednej z myszek szkolnych dziisaj ja kupilam Smile tlyko ze..... ja nie wiem co one jedza !!! prosze o szybka odpowiedz Razz

Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 16:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam kiedyś myszki...I one jadły specjalny suchy pokarm, który możesz kupić w każdym sklepie zoologicznim. A ponadto uwielbiają sałatę, rzodkiewkę, marchewki, paprykę, a nawet jajko na twardo zjedzą. A może sie skuszą nawet na owoce: jabłka, gruszki, nawet winogronko...czy banan. A słodyczy jej raczej nie dawaj...A do picia, wiadomo: woda, wystarczy.

No, pomogłam Ci, prawda? Wink
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania co do myszek, to na gygy: 3571565 (czasami jestem niewodoczna), lub wyślij prywatną wiadomość.
Dbaj o myszkę...

Pozdroffki
Lilly

Numer Gadu-Gadu
3571565
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 16:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie z lilly ponadto mozesz myszce kupic gryzaczek z roznymi zbozami itp.one to schrupia i przy okazji stepia sobie zapki i dzieki temu tak nie boli jak mysia ugryzie mialem 10 myszek hehe ;-) jeszcze mozesz im kukurydze tam wzucic albo zboze Very Happy do picia oczywiscie wode Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3259633
Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 16:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja miałam chyba z 50 myszorków.

Numer Gadu-Gadu
3571565
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 10 Wrz, 2003 17:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jedzą:
Rózne warzywa i owoce ( tylko nie dawaj kapusty bo myszke rozdyma i moze umrzeć!!!) ...to zależy od myszki..moja jedna myszka lubiła jabłko a inna nie...
jedża specjalną karmę, zboże, ser, jajko na twardo, chleb, a piją Wodę....ale możesz dać tez od czasu do czasu troszke mleka (mało tłustego) Smile Pozdrawiam!

Numer Gadu-Gadu
730730
Wiktoria

PostWysłany: Nie 14 Wrz, 2003 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm.. Zacznę od tego, że najpierw powinno się zdobyć wiedzę na temat danego zwierzaka, a dopiero potem go kupić.. Sama na chomiki czekałam 11 miesięcy, aby zdobyć wiedzę z książek, neta i od znajomych.

Myszy.. jak to już moi poprzednicy napisali.. przede wszystkim mogą jeść kompletny pokarm dla myszek. Oprócz tego serek topiony (moje myszorki go uwielbiały, miałam kiedyś 2 myszki), warzywa, owoce (byle nie cytrusowe). Można im też dawać zielonkę (trawę, mlecz) ale nie w dużych ilościach, bo może to wywołać biegunkę.
PozdR,
Wiktoria

Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 14 Wrz, 2003 21:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kopoj im karme dla gryzoni:) Poszukaj jakiejs strony o myszkach i tam sie wszystkiego dowiesz:)

polecam www.google.pl

Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 08 Lis, 2003 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ziarna słonecznika
kukurydza
suchy groch
suszony makaron
pelety dla królików
orzeszki ziemne
ziarna szyszek
orzechy laskowe
płatki kukurydziane
płatki owsiane
pokruszone suchary
suchy,pokuszony chleb

gruszki
banany
truskawki
kalarepka
biała kapusta
ogórki
soja
dynia
słata
cykoria
marchew
ziemniaki
mniszek lekarski
babka
gwiazdnica pospolita

to z książki o chomikach- ale chyba myszy nie zaszkodzi

Numer Gadu-Gadu
7399523
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 08 Lis, 2003 21:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kamix napisał/a:
Zgadzam sie z lilly ponadto mozesz myszce kupic gryzaczek z roznymi zbozami itp

to sie nazywa kolba Smile

a co do mojej opini to zgadzam sie w 100% z przedmowcami...ja raczej jesem ekspertem w chomikowych sprawach Razz

Justa , pies i chomik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2277199
MEFIU
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 07 Sty, 2004 21:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MYSZKI I MYSZOSKOCZKI SĄ BARDZO SPOKREWNIONA DLATEGO MOGĘ CI ODPOWIEDZIEĆ NA TWĄ PROŹBĘ BO MAM MYSZOSKOCZKA
NAJLEPIEJ PORADZĘ CI WEJŚĆ NA STRONĘ:
WWW.CATHEART.TWOI.PL Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
BRAK
Odpowiedz do tematu