| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
jak zwierzęta wpływają na psychikę człowieka? Praca mgr
Autor Wiadomość
zosia22
Gość
PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 12:33   jak zwierzęta wpływają na psychikę człowieka? Praca mgr

Hi ! Zastanawiam sie nad napisaniem na ten temat pracy mgr. Jednak ciekawa jestem waszych doswiadczen z calkiem ... ludzkiej strony, a nie strony "naukowca ze szkielkiem". Czy w waszym zyciu zaszly jakies zmiany z pojawieniwm sie zwierzaczka, moze staliscie sie bardziej zrelaksowani, moze mialo to dobry wplyw na wasze dzieci?? Moze jakies ciekawe historie? ja widze, ze moja wlasna siostra bardzo sie zmienila odkad ma kota ( fakt, kot jest rewelacyjny) jest znacznie milsza, spokojniejsza ... Pozdr
Przejdź na dół
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Człowiek staje się bardziej wrażliwy i opiekuńczy. Od zwierząt można się dużo nauczyć. Tylko zwierzęta są bezinteresowne. One nas kochają i nie wymagają niczego wzamian.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 11 Lis, 2003 17:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki zwierzętom człowiek rzeczywiście staje sie bardziej wrażliwy, opiekuńczy. Moja matka mówi ze bez zwierząt człowiek dziczeje w tym mieście, i rzeczywiście. Zapracowani i zabiegani ludzie zapominają co to wrażliwość, troska itp. (chodzi mi o ludzi nie mającyh rodzin, zyjących samotnie, zapracowanych, chociaz i nie tylko ale głownie takich ludzi mam na mysli). Dzięki zwierzętom można stać sie bardziej weselszym, otwartym człowiekiem. Zwierzęta pomagają ludziom chorym podczas rehabilitacji, np u dzieci ciężko chorych po kontaktach ze zwierzętami widać wyraźnie polepszenie zdrowia. Przy ćwiczeniach dziecka w wodzie razem z delfinami, zauważono że to bardziej pomaga, znaczne polepszenie było wyraźnie widoczne Wink Do tego zwierzęta są bardzo pocieszne, czasem ludzie zaprowadzają psy np. do domu starców albo ludzi chorych zeby poprawić im samopoczucie, zająć czymś Smile Do zwierząt można się bardzo przywiązać i pokochac je Smile Traktować nawet jak członka rodziny Smile

Ostatnio zmieniony przez Tresh dnia Czw 13 Lis, 2003 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 12 Lis, 2003 18:27   Zwierzeta Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tresh napisał/a:
Dzięki zwierzętom człowiek rzeczywiście staje sie bardziej wrażliwy, opiekuńczy. Moja matka mówi ze bez zwierząt człowiek dziczeje w tym mieście, i rzeczywiście. Zapracowani i zabiegani ludzie zapominają co to wrażliwość, troska itp. (chodzi mi o ludzi nie mającyh rodzin, zyjących samotnie, zapracowanych, chociaz i nie tylko ale głownie takich ludzi mam na mysli). Dzięki zwierzętom można stać sie bardziej weselszym, otwartym człowiekiem. Zwierzęta pomagają ludziom chorym podczas rehabilitacji, np u dzieci ciężko chorych po kontaktach ze zwierzętami widać wyraźnie polepszenie zdrowia. Przy ćwiczeniach dziecka w wodzie, razem z delfinami zauważono że to bardziej pomaga, znaczne polepszenie było wyraźnie widoczne Wink Do tego zwierzęta są bardzo pocieszne, czasem ludzie zaprowadzają psy np. do domu starców albo ludzi chorych zeby poprawić im samopoczucie, zająć czymś Smile Do zwierząt można się bardzo przywiązać i pokochac je Smile Traktować nawet jak członka rodziny Smile

W zupełności się z tobą zgadzam. Zwierzeta potrafią odmienić człowieka i jego życie. Potrafią leczyć, uczyć i kochać, a więc i my je kochajmy. Dziękuje Ci bardzo za ten mądry post Smile

Numer Gadu-Gadu
730730
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 12 Lis, 2003 20:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

od zwierząt można sie nauczyć odpowwiedzialnosci(zwierzeta sa odpowiedzialne za swe mlode),wierności(samiczka np. psa),przyjazni, umiejetnosci znalezienia sie w sytułacji (gdy jestes smutny zwierzerozumne pocieszy cię, a gdy jesres rozweselony to ono rwie sie do zabawy)a przedewszystkim bezinteresownej miłości, oddania, poczucia winy(gdy cos nabroi patrzy takimi oczami ze trudno nie wybaczyc) sprytu(gdy ktos chce biec z powiedzmy psem na spacer przez zawiła uliczke pies biegnie po niej do momentu kiedy własciciel go widzi a potem rwie na skruty czego trudno nie zauwazyc 0przez slady łap w ziemi po deszczu) prawdemowiac mysleze zwierze jest madrzejsze od człowieka:
ludzie biją sie z roznicy zdac a wilki o samice
ludzie napadaja i niszcza ziemie i zabijaja niewinnych aby zachowac terytorium- a zwierze walczy tylko z wrogiem i nie zabija niewinnych
i wiele, wiele innych przykładów.

Zwierzę jest to wiec wżor dla ludzi, ale ten wzorzec nie umi sie uchronic przed poczuciem wyzszosci w człowieku, i przed jego okrutnym wyowywaniu energi!!!

zwierze ze złości nigdy nie agryzie kogos ze stada no chyba ze rywala o stado!a człowiek?
zrzyca niewinne zwierze z balkonu!
toswiatczy o tym jakl niektórzy ludzie sa prymitywni

Numer Gadu-Gadu
7399523
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 13 Lis, 2003 17:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziekuje Gościówo ze podzielasz moje zdanie i że uważasz iz mój post był mądry Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Lis, 2003 19:26   ziwerzeta Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tresh napisał/a:
dziekuje Gościówo ze podzielasz moje zdanie i że uważasz iz mój post był mądry Wink
Nie ma za co. Oby tak dalej-pisz więcej takich postów.
Do Blanki- twój post tez bardzo wiele wniósł , ale ozdobny druk służy do wyrtóżniania pojedynczych wyrazów a nie całego tekstu...oczy bolą jak to sie czyta (ale Toja juz to poprawiła)

Ostatnio zmieniony przez Gościówa dnia Pią 14 Lis, 2003 15:34, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
730730
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 13 Lis, 2003 22:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście uważam,ze zwierzaczki uczą nas opiekuńczości i obowiązku,bo np. z takim psiakiem musisz wyjśc to masz obowiązek(jak nie wyjdziesz to siuśki z podłogi będziesz sprzątać Mr. Green ).Mojm zdaniem zwierzaki odgrywają duża role w życiu człowieka Rolling Eyes

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 15 Lis, 2003 11:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja takze zgadzam sie w 100% z postem Tresh Mr. Green

Justa , pies i chomik
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2277199
Odpowiedz do tematu