Wysłany: Sob 22 Lis, 2003 16:40 Dostałam miesiączkę??
Może i to głupie ale mój problem w tym że nie wiem czy dostałam miesiączkę. Ostatnio jak wróciłam ze szkoły poczułam sie tak mokro i poszłam do ubikacji...zauważyłam na majtkach taka plamę...ale ona nire był czerwona tylko taka ciemno brązowa...czy to miesiączka czy nie?? potem do końca dnia nic juz takiego nie wystąpiło. Myyślałam że to może upławy...może coś ze mną nie tak?? często mam śluz ale nigdy jeszce nie byl on brązowy (oile to ślóz) tylko przeźroczysty lub biały. Nigdy nie miałam problemów z "tymi" sprawami. Kilka dni (może tydzień) przed dostraniem tego brązowego bolała mnie dolna częsc brzucha tak jak przy okresie...nic nie mówiłamm mamie bo sama nie wiem co to. Aha i mam 13 lat. Prosze was o pomoc
Kasia13 Gość
Wysłany: Sob 22 Lis, 2003 20:52 miesiączka
Zapomniałam dodoać że jez\szcze nie miałam miesiączki i to by była moja pierwsza....ale to chyba nie jest okres bo to by było dziwne że wystąpił tylko raz w ciągu dnia...a może to jakiś zwiastun??
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sob 22 Lis, 2003 20:53
Droga Kasiu! Moje podejrzenia są takie: albo zbliża się wielkimi krokami Twój pierwszy okres, albo dostałaś taką brązową wydzielinę jak moja przyjaciółka... Otórz ona na kilka miesięcy przed pierwszą miesiączką miała taką brązowawą wydzielinę (na kilka miesięcy przed, jeżeli sie nie mylę! a może to było kilka tygodni !? )...
Jeden warunek: Pogadaj z mamą ! Wiem, że mimo to, że to Twoja mama i że tysiąc razy słyszałaś "że przecież mama też ma okres i na 100000 % nie będzie się śmiała, czy coś w tym rodzaju" to nie będzie łatwo zagadać... Ale naprawdę przedstaw jej sprawę i zapytaj się czy to pierwszy objaw miesiączki ! Na pewno Ci pomorze !!!
A smierdzi to?Swedzi cie "tam" ? JHak to moze oznaczac uplawy.Ale jak to nie smierdzi i nic nie sfedzi to tak jak juz iska powiedziala....niedlugo okres
_________________ Haha! Wrucilam! Dzieci.Best mi sie "odnudzilo
Kasia13 Gość
Wysłany: Nie 23 Lis, 2003 12:24 okres
Bardzo pomógł mi post iśki i powiedziałam o tym mamie...mama poleciła mi nosić wkładki i powiedziała że niedługo dostane okres i stało się...i to szybicje niż przypuszczałam...dzień po tej wydzielinie złapała mnie pierwsza miesiączka. Jeszcze raz dzięki wam!