Wysłany: Pią 06 Wrz, 2002 18:11 co jest ze mna nie w porzadku?
Witam, mam takie dosc inymne pytanie, nie wiem czy w wieku 12 lat onanizowanie jest normalne? Poniewaz robie to przynajniej raz dziennie. Najczesciej mam na to ochote gdy widze jakis film w torym sie np. caluja. Czy jestem normalny?
Masturbacja jest zjawiskiem normalnym, prowadzi do rozładowania napięcia seksualnego i dotyczy zdecydowanej większości chłopaków i co drugiej dziewczyny. Masturbacja jest normalna i całkowicie niegroźna z jednym wyjątkiem.
Masturbacja związana jest z osobami w różnym wieku - nie tylko podczas dojrzewania.
A to, że podniecasz się przy filmach też jest normalne. Gdybyś się nie podniecał - to byłby problem
To że cie podniecają filmy no to nic na to nie poradzisz. Już w twoim wieku masturbacja jest czymś normalnym jeśli tylko nie jest obsesją. A w twoim przypadku chyba nie jest, prawda? jeśli nie to wszystko jest w porządku i nie ma się czym przejmować :-)
to normalne w tym wieku w twojim organizmie zachodzi buża hormonalna. hormony zaczynaja produkować plemniki spowodu tego ty nie umiesz o niczym myśleć co cię nie podnieca. to normalne ten proces się skończy kiedy skończysz 20-21 lat
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 06 Sty, 2004 19:08
>>>Matys<< napisał/a:
to normalne w tym wieku w twojim organizmie zachodzi buża hormonalna. hormony zaczynaja produkować plemniki spowodu tego ty nie umiesz o niczym myśleć co cię nie podnieca. to normalne ten proces się skończy kiedy skończysz 20-21 lat
Nie zawsze,nie zawsze...chociaż przeważnie kończy się to właśnie w tym wieku, niektórym zostaje dłuzej a nawet do konca zycia! Niedawno czytałam w jakiejs gazecie dla kobiet(oj nieładnie, nieładnie ) o jakimś seksoholiku który miał chyba 45 lat,pierwszy raz miał majac chyba 15 jak nie mniej a kiedy juz nie miał z kim "to robić" to się masturbował. W koncu miał tak poraniony członek,ze nawet tego nie mógł...