Wysłany: Czw 10 Kwi, 2003 19:59 dziwne.... :P a moze i nie
czytalam bardzo duzo postow i doszlam do wniosku ze kazda dziewczyna chcilaby miec okres.
Ja tez chialam no i marzenie sie spelnilo dostalam okres na pzred ostatniej lekcji naszcescie bylam zaopezpieczona dziewczyny noscie ze soba podpaski tak na wszelki wypadek
bylam roztrzesiona !!!! chociaz moje informacje byly spore na ten temat pzreciez mielismy nawet o tym lekcje z pania co pracuje w firmie ALWAYS
Było mi tak niewygodnie w podpasce ze bylas bardzo zawstydzona przed cala klasa !!! a szczegolnie pzred chlopakami wiecie oni moga nie zdawac sobie z zcegos sprawy i naprawde okres jest okropny !!! wiec niech sie wam nie spieszy !!!
chcociaz z 2 strony jestes mala kobietka !! a nie dzieckiem !!
to nie sprawiedliwe ze tlyko kobiety to maja
aha jescze jedno czesto zdarza mi sie uderzenie w piers czy moze to byc skzodliwe?? np. kolezanka szturchnie mnie lokciem kolega popchnie..?
czy nic sie nie stanie czy powinnam uwazac???
_________________ zakochalam sie w 2 chlopakach .. i co ja mam zrobic?
o znalazłem Twojego posta
Nie wiedzialem, że jestes taka dojrzala
a wcale sprawiedliwe nie byloby gdyby faceci i babay musieli nosic podpaski wiesz jak to by bylo krepujace "FACET W PODPASKACH I TAMPONACH"
jejjjjj bllllllle
ale poza tym faceci mają POLUCJE NOCNE (inaczej zmazy, wytryski) i to nie jest wygodne obudzić się i mieć jakąś wyschnieta galarete w majtkach, a reszta na lozko wiec nie mamay sie tak dobrze
a co do podpasek to u nas w szkole dziewczyny dostaly podpaski jedna mmojemu koledze swoja oddala i dziwnym zbiegiem mial on spray w szkole i teraz na filarze jest taki piekny, zloty odcisk podpaski
hahaha
a jak sie pani zdziwila
jeje slowa brzmialy
"- OD kiedy to filary noszą podpaski??"
a cała klasa w śmiech
a to aż tak bylo widać, że mialaś tą podpaskę??
oj niezgadzam się z tym że wsyztskie dziewczyny chcą mieć okres. ja nie chciałam, ale jak go dostałam to spróbowałam znaleśc w tym dobre strony (np. ze nie w szkole, nie na wyjeździe który miałam dosłownie dwa dwni później - byłabym sama, w odległym mieście :O ani u koleżanki do której jechałam tego samego dnia ... )
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Paź, 2003 09:11
Hajdulka
Ooo ! To już ? Bravo ! Jesteś kobietką ! Małą kobietką, jak ja wcześniej pisałam baaaardzo dawno w moich postach, a dawno mnie tu nie było
Ale nie przejmuj się tym Stosuj tampony, a będzie Ci wygodnie, ale zmieniaj co 2,3,4 godziny. Pomyśł sobie o facecie, który ma pochwe i jest w ciąży i zaczyna rodzić Czy to by wyglądało normalnie ?
Kupuj sobie podpaski ALWAYS ze skrzydełkami, bo one są najlepsze, szczególnie ze skrzydełkami, bo nigdzie Ci się nie przesunie i tak strasznie Ci się nie zemną jak to mi się dzieje z wkładkami, i wtedy jest niewygodnie, ale podpaski ze skrzydełkamibędo super, spox, OK i wygodne Przynajmniej ja tak uważam...
A ja narazie nie chcę mieć miesiączki, ponieważ jak już chyba Ty wiesz, deg, NaStKa, Mała i może Iśka i ktoś tam jeszcze, jestem bardzo niska. Jak tu ostatnio kiedyś pisałam, jeszcze pod koniec 6 klasy miałam wzrostu 134, a dziś mam 140, a ja jestem baaaardzo niska, ale nie najniższa w klasie Bo są jeszcze dwie osoby ode mnie niższe. Taki Maciek i Beata Heh spoko...
napraedę owazaj na piersi
mojej kolezance raz kolega walną ją tak mocno
niechcący cyba ze coś się zrobiło cyba nowotwor czy coś i mosięli jej wyciac pierś
GRATULACJE!! jestem juz kobietą! Wiem aż za dobrze że opkres to nic przyjemnego (mam długie, obfite i strasznie bolesne miesiączki) ale wiesz dzięki temu że masz okres że jest wszystko z toba w pożadku i że jesteś płodna a to znaczy że w pszyszłości możesz mieć dziecko a to jest ważne i powinnaś się cieszyć chodziażby z tego powodu!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
niechcący cyba ze coś się zrobiło cyba nowotwor czy coś i mosięli jej wyciac pierś
Chyba żartujesz!Na prawdę?!
Nyszka-na prawde moze sie cos takiego stać. Nie wiem czy po jednym uderzeniu moze sie zdarzyć konieczność wycięcia, ale piersi to są gruczoły i na prawde trzeba o nie uważać i nie zadawać im bólu bo moze dojść do raka albo jakiegoś nowotworu i bedzie konieczna operacja lub nawet wycięcie. Tak samo chłopcy bardzo muszą uważać na jądra, poniewaz uderzenie np. kiedy dziewczyna w żartach kopnie chłopaka miedzy nogi to moze sie to bardzo źle skończyć.
Dziewczyny uważajcie na piersi, szczególnie teraz kiedy wam rosną i każde dotknięcie jest bolesne! Na prawde moze sie to skonczyc rakiem!