| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
grzybica???
Autor Wiadomość
Joga

PostWysłany: Pią 09 Sty, 2004 19:12   grzybica??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam chyba grzybicę pochwy! Crying or Very sad Crying or Very sad Nie jestem pewna. Mam objawy, takie jak:żółta wydzielina z pochwy i czasami mnie swędzi...Mam 12 lat i nie miałam jeszcze miesiączki. czy ktoś może mi powiedzieć czy to napewno jest grzybica i jak to leczyć!!!!! Crying or Very sad Question Question

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pią 09 Sty, 2004 20:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mi się wydaje że to nie jest grzybica
to że masz żołtą wydzielinę
może znaczyć że niedługo dostaniesz miesiączkę
a to że cię swędzi to włosy łonowe mogą ci rosnąć

PostWysłany: Pią 09 Sty, 2004 21:36   ... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Martwi mnie jednak to, że ta wydzielina dość brzydko pachnie...może to nie grzybica, a zapalenie pochwy, sama już nie wiem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Pomużcie mi Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 09 Sty, 2004 22:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

najlepiej porozmawiaj o tym z mamą. Bardzo trudno stwierdzić przez internet, czy to jest choroba...

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 10 Sty, 2004 10:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spokojnie!
Ja na początu miałam białą wydzielinę teraz mam żółtą. Powód? Kiedy wydzielina "wycieka" z Ciebie w jedno miejsce na majtkach (cały czas w to samo miejsce) to robi się żółta. Chorobliwe jest np. jeśli wycieka z Ciebie żółta wdzielina(i jest jej mało) i jak trafi w inne miejsca jest żółta. Powodem do niepokoju jest kolor wydzieliny np. zielony. A śmierdzi? Ja jak zdejmę majtki to w pierwszej chwili śmierdzi(czasami) i jak się to przyłoży do nosa to śmierdzi(nie,żebym to namiętnie wąchała Wink ). A moja starsza siostra, mówiła mi,ze cały czas miała żółtą i nic jej nie swędziało np. i jest zdrowa, miesiączkuje już Very Happy A jeśli swędzi...Hm...Też mnie chyba 3 czy 4 razy złapało tak,ze mnie swędziało ale teraz już się tak nie dzieje. Jesli swędzenie "łapie Cię" tylko chwilami(2,3 razy), to chyba tak już jest w dojrzewaniu Wink A jeśli przynajmniej pare razy dziennie lub "non stop", lepiej porozmawiaj z mamą.
P.S. I ta żółta wydzielina nie musi też ozanaczać zblizającego się okresu Wink

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 18:22   upławy Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spokojnie to wcale nie muszą być upławy, Wiele dziewczyn ma wydzieline żółtą. Z tego co wiem kolory dopuszczalny są trzy: przeźroczysty, biały i właśnie żółty. Natomiast kolory które moga oznaczać chorbe to: zielony, różowy, brązowy, szary.
Żółty nieraz trównież może oznaczać chorobe ale jednak najczęściej ta wydzielina jest najnormalniejszym śluzem ;] To że towrzyszy temu swędzenie to również nie powinno cię martwić. Wszystko przecież może swędzieć...jeśli cię zaswędzi ręka czy noga nie obawiasz się odrazu że masz świąd prawda?? Zaczęłabnyś się bać dopiero gdyby swędziała cię ciągle i prucz tego występowały inne objawy...pochwa to częśc ciała jak inne i ma prawo czasem zaswędzieć oile nie zdarza się to bez przerwy. Wtedy dopiero należy się zgłosić do lekarza. Objawem który może oznaczać chorobe jest również pieczenie. Ale narazie nie masz się czym martwić bo twoje objawy nie wskazują na chorobe. POZDRAWIAM!

Numer Gadu-Gadu
730730
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 01:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dla 100% pewności powinnaś porozmawiać ze swoją mamą. Ona przeżyła w swoim życiu niejedna grzybicę i z pewnością będzie wiedziała, czy to grzybica czy nie.

BTW: Gdyby to jednak okazała się grzybica, to nie masz się czego bać - leczenie trzeba podjąć jak najszybciej, ale jest bezbolesne (zwykle smaruje się maścią, w gorszych przypadkach płucze się pochwę specjalnym płynem) i szybko przynosi efekty (kilka dni).

soosharka

PostWysłany: Sob 06 Mar, 2004 10:39   Re: Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zastosuj się do porady Deg'a!

Najpierw porozmawiaj z mamą, tylko szczerze i absolutnie się nie krępuj! Być może to tylko zwykła wydzielina śluzowa, przed okresem...
Ale gdyby to było coś poważnego, to może lepiej udać się do ginekologa? Nie wiem...po pierwsze to pogadaj z mamą! ;-)))

Ps. Jestem tu nowa więc wybaczcie mi błędy i wpadki ;-))))
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu