| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy - ów 2 - uch
Autor Wiadomość
~Dziewczyna12
Gość
PostWysłany: Pią 09 Sie, 2002 22:09   Problemy - ów 2 - uch

ehh.. wiec mam dwa probelmy a oto pierwszy:

Dreczy mnie ze na calym moim ciele (no prawie) pojawiła sie tzw pomarańczowa skórka czyli celullit. Przez niąstalam sie bardzo zakompleksiona. Najwiecej mam jej na udach i na posladkach! Czy znacie jakies sposoby (nielicze kosmetykow itp) aby ja usunac? moze jakies cwiczenia?

*************************Probelm 2

moja klasa, denerwuje mnie moja klasa prawie wszyscy uwazaja ze najwazniejsza jest metka przy bluzce i grubosc portfela. A ja mam odmienne zdanie, wszyscy uwazaja mnie za idiotke, dlaetgo ze akurat niestac mnie na jakies kosmetyki , drogie bluzki itp. niemoge znalezc przhjaciela, nawet 1!!! Wszyscy oceniaja tylko grubosc portfela!
I uwazaja jeszcze ze jesli ktos ubierze sie w cos niemodnego to zaraz tzreba go wyzywac mialam juz taki przypadek, alebo jesli ktos jest brzudszy nizshy i ma mniejszy biust to jest gorszy, przeciez sami sie nierobilismy!? co oni odemnie chca!!!
Przejdź na dół
~S a I k a
Gość
PostWysłany: Pią 09 Sie, 2002 22:10   RE: Problemy - ów 2 - uch

Ja mam trochę firmowych ciuchów , a u mnie wszyscy w klasie myślą jak ty. Ja nie oceniam ludzi poubraniu i po portfelu , ale jak ktoś to ma
to nie znaczy , że jest gorszy .
Powrót do góry
~Dziewczyna12
Gość
PostWysłany: Pią 09 Sie, 2002 22:10   RE: Problemy - ów 2 - uch

rozumiem, ale ja np niemam az duzo takich ciuchow a mam dosc duzy dom , ale kiedys byly inne czasy, i wszyscy mysla ze mam niewiadomo ile kasy i moge miec wszytsko, a to klasmtwO!!
Powrót do góry
BEJOT
Gość
PostWysłany: Pią 09 Sie, 2002 22:11   RE: Problemy - ów 2 - uch

W kwestii celulitisu radzę Ci zajrzeć na stronę:
http://www.poradnia.pl/podstrony/czytelnia/celulitis.html

Są tak opisane różne metody leczenia tego schorzenia.

W drugiej sprawie (metka przy bluzce, grubość portfela) - sam wiem, że nie tylko wśród dorosłych, ale coraz częściej także wśród dzieci liczą się te wartości, są stawiane niestety na pierwszym miejscu.

To wynika z coraz bardziej materialistycznego nastawienia społeczeństwa, z nieustannej pogoni za pieniądzem.

Pieniądze są oczywiście potrzebne, ułatwiają życie, pozwalają zakupić wiele dóbr, ale pamiętajcie: za pieniądze nie kupi się prawdziwej miłości, prawdziwej przyjaźni...

Czy człowiek ubrany w lepsze ciuchy jest więcej wart? Jest mądrzejszy, lepszy? Oczywiście, że nie.
Czy ktoś, kto ma bogatych rodziców jest lepszych od tego, kogo rodzice ledwo wiążą koniec z końcem?
Jasne, że nie.
Często bywa wręcz odwrotnie. Ludzie bogaci bywają próżni, traktują innych z góry, popisują się swoimi pieniędzmi. Jak to się mówi, woda sodowa uderza im do głowy.

A tak naprawdę zaimponować można innym nie pieniędzmi, lecz swoim charakterem, postawą, wiedzą.
Prawdziwie dobry mądry człowiek, nawet jeśli ma dużo pieniędzy, nie popisuje się tym, nie przechwala, bo wie, że mógłby sprawić innym przykrość.

Tym bardziej dzieci... Przecież to nie od Was zależy, ile pieniędzy mają Wasi rodzice.
Ktoś, kto się chwali zarobkami rodziców, dobrami materialnymi, jest durniem niegodnym przyjaźni.

Z takimi ludźmi nie warto się przyjaźnić. Z drugiej strony nie trzeba nikomu zazdrościć tego, co ma. A niech sobie ma...

Dla mądrych ludzi liczą się inne wartości i takich ludzi warto poznawać.
BEJOT
Powrót do góry
rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Sty, 2004 15:31   rodzynka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o celulit to najskuteczniejszym sposobem pozbycia się go jest sport. Wydaje mi się że np. bieganie, pływanie, jazda na rowerze itd. Podobno pomaga też masaż tych miejsc z celulitem przy uzyciu zwykłego kremu nawilżającego :-) powodzenia, mam nadzieję że uda ci sie go pozbyć.
..............................................
A co do twojego drugiego problemu.. hmm to zeczywiście przykre. Ja sama nie rozumiem ludzi któży myślą tak jak osoby z twojej klasy. Nie wiem czy mam rację ale uważam że większość z nich nie jest do końca przekonana czy żeczywiście kasa jest najwarzniejsza ale dołączyli się do tej "grupy" żeby być akceptowanymi. Chyba nie powinnaś im ulegać i znosić ich zaczepki bez słowa protestu. zawsze możesz powiedzieć o tym rodzicom albo pójśc do psychologa szkolnego alebo jakiejś nauczycieli czy nauczyciela któremu ufasz, oni z pewnością ci pomogą. A gdy twoi "koledzy" cię wyzywalą ignoruj ich. pokaż im że nie maja racji a te wszystkie paskudztwa które wygadują na twój temat wcale cię nie obchodzą ( bo nie powinny :-) ) Spróbuj powoli poznawać swoją klase moze jednak jest tam ktos kto byłby wart Twojej przyjażni :-)

I PAMIĘTAJ jESTEŚ WSPANIAŁA :-) ( jak my wszystkie ) :--)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 20:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej! na pozbycie sie celulitu najlepszy jest sport i nie jedzenie niczego po godzinie 19:00 Wink

Twoje koleżanki kiedyś zmądrzeją....one czują sie wywyższone tym że są bogatsze i nie potrafią zrozumieć tego że to nie jest niczyja wina ze ktoś jest biedniejszy od nich...mam przyjaciółke ... biedniejszą od siebie...ale ona jest świetna! moge jej wszystko powiedzieć...też ją wyzywają że np. caly tydzień chodzi w jednych spodniach itp. ale czy to jest jej wina że nie ma pieniedzy na nowe? tak samo jest z Toba...nie jest to Twoją winą że nie zaliczyasz sie do partii "najbogatszych" ale szczerze Ci powiem że duzo dziewczyn w Twoim wieku które są bogatsze sie wywyzszają...mają koleżanki ale tylko z pozoru...te koleżanki trzymają sie ich tylko i wyłącznie dla kasy...Ty zdobedziesz przyjaciółke za to że jesteś fajna a te bogatsze za to że mają forse.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 11 Sty, 2004 23:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh tyle ze ten temat jest z przed dwoch lat:)

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 12 Sty, 2004 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

o matko..ja nawet nie zauważyłam że to z przed 2 lat... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pon 12 Sty, 2004 19:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na celulit to moze zapisz się na jakiś sport napewno pomoze
a ja w klesie tak nie mam wszyscy siebie lubimy i
nikogo nie obchodzi czy ktoś ma kase czy nie Very Happy

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 14 Sty, 2004 15:54   kasa Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moi rodzice nie są bogaci ale nie są też biedni...mają na jedzenie ubranie, podatki, itp. Zawsze jeżdże na wycieczki czy kolonie jak w szkole organizują więc nie mamy problemów z pieniędzmi,...ale jak mówie nie jestem bogata...mimo że stać nas na ciuchy firmowe nie kupuje ich bo uważam że wcale nie sa lepsze a nawet nieraz gorsze. Raz kupiłam spodnie big stara(tylko raz żeby zobaczyć czym ise różnią) i kosztowały 100 zł a rozwaliły sie po pól roku chodzenia...a teraz mam spodnie za 50 zł i chodze w nich już dobry rok i wyglądają jak nowe.

Numer Gadu-Gadu
730730
NaStKa Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 14 Sty, 2004 18:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

podpisuje sie pod Gościówe i dodam że też miałam podobną sytuacje ze spodniami Smile kupiłam parke big strów które sie zniszczyły (nie przezemnie) po pół roku , o kosztach strach mówić -350 zł!!
Potem kupiłam spodnie w normalnym sklepie za 50zł i mam je do tej pory i wyglądają jak nowiutkie Smile firma jest bez znaczenia ważna jest jakość...drogie i firmowe nie zawsze oznacza lepsze i na dłużej Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu