Wysłany: Nie 01 Lut, 2004 23:40 Czy dziewczyna moze być wyzsza od chłopaka ???
Hej Mam mały broblem który mnie bardzo przerasta.Od kilku tygodni podoba mi sie pewna dziewczyna z mojej szkoły.Codziennie prawie sie widzimy wzrokowo.Jej kolezanka powiedziała mi ze jej sie podobam.Ale ja sie boje tej miłośći.Mam prawie siedemnascie lat a jak na swój wiek mam jedynie 155 cm wzrostu a ta dziewczyna jest odemnie około 15 cm wyzsza.Raz ona zaproponowała mi spotkanie ale wymysliłem pretekst i nie poszłem i od tej chwili jej unikam.Chciałbym być z nią bo tez mi sie podoba.Ale wstydze sie tego ze jestem odniej nizszy o kilka cm.Bardzo sie boje jak bym był z nią o docinki ze strony ich przyjaciół albo moich bardzo sie tego boje ze ta nasza miłosc te nasze chodzenie bedzie wysmiewane przez innych osób.Nie wiem co mam robić.Che o niej zapomnieć ale ciagle o niej myśle ale boje sie tego i nie wiem co mam juz robić.
Wysłany: Pon 02 Lut, 2004 07:37 Re: Czy dziewczyna moze być wyzsza od chłopaka ???
Hmm....ja bym tam poszła na to spotkanie...moim zdaniem WZROST SIĘ W OGÓLE NIE LICZY!Najważniejsze jest to,co macie w środku i oczywiście uczucie,jakm siebie darzycie.A co do docinków kolegów-jeśli są w Twoim wieku,to raczej Cię nie wyśmieją,ale jeśli tak się zdarzy...to po prostu świadczy o ich niedojrzałości...
Idda ma racje nie ważne czy jesteś mniejszy czy wiekszy najważniejsza jest milość podejdź do niej i zaproś do kawiarni albo do kina na ostetniego samuraja i powiec jej co czujesz a jak naprawde strasznie sie wstydzisz to powiedz jej przez gadu gadu albo esemesem
nie liczy się wzrost tylko uczucia powinienes ją zaprośić do kina i powiedziec o tym co czujesz tym bardziej ze ona wczesniej probowała cię zaprośic na spotkanie wiec pewnie tez się jej podobasz zycze powodzenia
Zgadzam się z moimi poprzednikami...nie ważne jest to co amsz na zewnątrz tylko to co wewnątrz...rób co Ci serducho podpowiada...spotkaj się z nią...skoro ona Cię o to poprosiła to tez pewnie myśli jak my...wzrost nei jest ważny!...
Oczywiście ze dziewczyna moze byc wyzsza od chłopaka. To tylko stereotyp-ze mezczyzna ma byc wyzszy albo przynajmniej tego samego wzrostu co dziewczyna. Chodzisz z dziewczyna i przebywasz z nia nie dlatego zeby ładnie 'wyglądać' i sie innym podobać, tylko dlatego zeby sie dobrze czuc w jej towarzystwie i sie rozumiec. To jest najwanziejsze, a nie to co inni pomyślą. Moze byc czasem trudno przez te docinki, ale nikt nie powiedział ze to jest niemozliwe. Są takie pary, chociaż zadkie. Moze własnie wam sie uda przełamac ten stereotyp. Trzeba byc silnym i nie zwracac na to uwagi, a na pewno przezwyciezysz wstyd. Tym bardziej ze ta dziewczyna juz proponowała spotkanie, tzn ze jej róznica wzrostu nie przeszkadza i wszystko jest na dobrej drodze zebyscie byli razem
To ona zaproponowała spotkanie?? Więc CZYM SIĘ MARTWISZ?? Ona tego chce, ty tego chcesz... Widocznie nie przeszkadzał jej twój wzrost kiedy proponowała spotkanie...Czy warto minąć taką okazję z powodu 15cm, czy głupich docinków kolegów?? Jeżeli docinają to znaczy tylko, że są głupi i nie rozumieją co to uczucie... Mam wrażenie, że tak na[prawde to dręczy cię coś innego, co innego cię gryzie... Ale to już moje własne odczucia... W każdym razie 3maj się i przełam siężeby z nią porozmawiać... 3mam kciukiżeby ci się udało
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
to wcale niejet takie straszne ale ja jestem od ciebie wuższa a mam dopiero 12 lat i 157 cm wzrostu ale umnie w szkole to normalne na duskotekach to dziewczyny sie garbią a chłopaki stoją na palcach a nawet niemacie pojącia jak to śmiesznie wygląda hi hi hi
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 07 Lut, 2004 20:01
A co ma wzrost do tego? Ważne że dziewczyna Cię lubi( a to juz coś ) a ty ją...Nie powinieneś się wstydzić. Szkoda,że przegapiłeś taką szansę. Trzeba akceptować siebie takim jakim się jest! Najlepiej już niedługo zaproponuj dziewczynie spotkanie. Powodzenia!
EEEEEEEee tam!!!!!!!!!! ja jestem niziutenka juz chyba tam gdzies odpowiadalam na twoj post????? ale trzoszeczke roznil sie od tego pod wzgledem twoicha danych....zreszta mniejsz z tym. Chce ci tylko powiedziec ze ja mam 154 cm a moj chlopak 180 i jakos nam to nie przeszkadz jak idziemy sobie za raczke ze czasem ktos sie popatrzy. Bo co wybierzesz milosc do tej dziewczyny czy strach przed tym co ludzie powiedza?????????