| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Rozdwojone paznokcie
Autor Wiadomość
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 07 Lut, 2004 22:30   Rozdwojone paznokcie

Proszę was o pomoc, bo mam problem z paznokciami. Ostatnio zaczęły mi się strasznie rozdwajać gdy są tylko trochę dłuższe. Nie obgryzam ich, a wapna mi na pewno nie brakuje. jaki może być tego powód? I jak temu zapobiec? Proszę o pomoc.
Przejdź na dół
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 28 Maj, 2004 16:45   tEŻ TAK MAM

Też miałam ten problem.Odżywka czy cos do paznokci nic ci nie da.Po prostu są ZA DŁUGIE!!W tym wieku zapuszczac paznokcie tez próbowałam.Nawet,jak są extra to się rozdwoją.Jedyny ratunek-obcinaj paznokciee!! Razz Razz
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 29 Maj, 2004 07:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mówisz w tym wieku, nieprawda że to zależy od wieku. Ja też mam coś takeigo to zażywałam takie tabletki nie pamiętam jak sie nazywały ale kupiłam w aptece, idź i poproś o jakąś odżywke do paznokci. nie prawda ze to zalezy od wieku mówię ejszcze raz bo ja mam 14 lat i tak mam a mja mama ma prawie 40 i ma to samo :/

Numer Gadu-Gadu
2891618
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 13:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam baaardzo długie paznokcie,wręcz szable i nic mi nie jest.Poprostu mam zdrowe paznokcie.Dobre odżywki pomagają,ale nie takie za 2 zł. z ryneczku,ale np. za 50zł. z drogich firm.Ja zbieram kase przez dwa miechy i kupuje sobie.Przez te dwa miesiące akurat wykorzystam wcześneij kupiony.Mają one naprawde dużo witamin i pozwalają miec takie paznokcie jakie mam Very Happy

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 17:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

też miałam taki problem i to niejednokrotnie ale jakos samo zawsze mijało i znowu miałam normalne paznokcie.wydaje mi sie że to zależy od sposobu odżywiania sie.z włosami jest tak samo jeżeli brak jakiegoś pierwiastka robią sie matowe,wypadają albo sie rozdwajają.
wydaje mi sie że w twojej diecie brak jest siarki,która wpływa na odpowiednia stróktórę wytworów naskórka i to właśnie ona jest tego przyczyną.mozesz ją znaleźć w ostrych warzywach bo to właśnie zawartość sierki powoduje ten smak( np.czosnek,cebula,papryka).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8725800
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm...słoneczko,dlaczego piszesz dwa identyczne posty w temacie o łamliwych paznokciach i w tym!?Są poprostu identyczne,napisz,żeby ktoś wszedł sobie i przeczytał np. przez PW,albo na forum Exclamation

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 24 Cze, 2004 12:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

powtórzyłam to bo po co zawracać komuś głowe szukaniem,a poza tym napisałam że jest to powtórzone z poprzedniego tematu.jest nawet podany tytuł Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8725800
Odpowiedz do tematu