| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
paznokcie =D potrzebuje jakiejś rady
Autor Wiadomość
Vea

PostWysłany: Wto 30 Gru, 2003 21:17   paznokcie =D potrzebuje jakiejś rady Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam taki mały problem (jestem od tego chyba uzależniona) Bo ja strasznie obgryzam paznokcie jestem osobą troche nerwową i lubie wkurzać ludzi Razz jak sie czegoś boję lub się denerwuje to obgryzam paznokci czasami też z nudów slyszałam że jak sie długo obgryza paznokcie to są później brzydkie

W wakacje próbowałam się tego oduczyć nawet mi to wychodziło ale po wakacjach znów zaczełam obgryzać paznokcie....

macie jakiś dobry sposób?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 30 Gru, 2003 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mam taki sam problem jak Ty...też obgryzam paznokcie...ale mój sposób to poprostu pomalować je lakierem i wtedy je nie obgryzać...mi to pomaga o tobie nie wiem...najlepiej pomaluj bezbarwnych ponieważ jest neiwodoczny i do skzoły dobry...ale moze też być "barwny"...to mój sposób...innego neistety nie znam...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 30 Gru, 2003 22:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też kiedyś miałam ten problem ale jakos sie oduczyłam.
Możesz spróbowac pomalowac paznokcie lakierem jak radzi Tisiana, najlepiej zeby to był lakier gorzki w smaku, wtedy czasem sie odechciewa Wink Są nawet takie specjalne zeby pozbyc sie nawyku obgryzania. Albo poprostu jak pazurki ładnie wyglądają, są pomalowane itd. to wtedy sie nie chce ich obgryzać zeby znowu ich nie oszpecić i to czasem pomaga, tylko najgorszy jest ten czas zapuszczania pazurków i pielegnowania ich, zeby znowu nie było tej pokusy Razz
Ja pozbyłam sie tego przywyczajenia przez jedno wydarzenie ze szkoły....zapomniałam sie i zaczełam obgryzać paznokcie na lekcji.....i nauczyciel posłał pod moim adresem uszczypliwą i troche chamską uwage przez co strasznie mi było głupio i po tym sie odzywczaiłam biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Gru, 2003 22:29   paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Też kiedys obgryzałam ...paznokcie sa wtedy słabe i często się łamią i rozdwajają dlatego nie radze ci ich obgryzać...a place nabierają takiego dziwnego kształtuu...kilka moich koleżanek w klasie obryza paznokcie i ich palce wyglądają okropnie!! JA akurat obgryzałam tylko troche, ale niektórzy robią to tak że tak bardzo kruciutko obgryzają...i właśnie wtedy palce się deformują...kup sobie specjalny lakier smakowy ;] JEst on przezroczysty więc go nie widać...a jak weźmiesz palce do buzi to czujesz okropny gorszki smak...i to cie oducza...co prawda ja tego nie używałam..moim lekarstwem była silna wola...i chyba ten punkt jest najważniejszy...postaraj się miec silną wolę! I jeszce jedno...nie wiem jak inni ale gdy ja widze osobe obgryzająca paznokcie robi mi sie...niedobrze...to jest obrzydliwe...jak kiedyś obgryzałam to nie było takie dla mnie..ale osoby które nie obgryzają paznokci to naprawdę nie lubią na to patrzeć..postaraj sie z tym zerwać, jesli nie chceż miec brzydkich pazkokci!
p.s gdy już z tym zerwiesz przez jakiś czas maluj paznokcie odrzywką to je wzmocni po takich "katuszach"

Numer Gadu-Gadu
730730
Vea

PostWysłany: Sro 31 Gru, 2003 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak pisałam wcześniej w wakacje przestałam obgryzać paznokcie mialam je ładne i naprawde o nie dbałam ;P ale póżniej gdzy wakacje sie skączyły zaczeły mi przeszkadzać niewygonie trzymało mi się gługopis, pisało na klawiaturze, i zmieniało programu w TV pilotem

i d;atego zaczełam znow obgryzać

RazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazzRazz
To jest chyba nie do pokonania Razz
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Sty, 2004 14:05   paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Vea napisał/a:
ale póżniej gdzy wakacje sie skączyły zaczeły mi przeszkadzać niewygonie trzymało mi się gługopis, pisało na klawiaturze, i zmieniało programu w TV pilotem

i d;atego zaczełam znow obgryzać

Z twojego postu wnioskuje że zaczęłaś je obgryzać spowrotem bo były za długie i nie mogłaś się do tego przyzwyczaić...to nie mogłaś ich obciąć?? To chyba normalne że paznokcie trzeba co jakiś czas obcinać !! Jeśli nie lubisz długich pzanokci i ci przeszkadzają to nie zapuszczzaj ich!! obcinaj je...ale nie obgryzaj!

Numer Gadu-Gadu
730730
???

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 21:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ehehehe ja tez obgryzam paznokcie ale ja poprostu nei moge nie obgryzać naług przyzwyczajenie od małoego tak mam ale mama w kółko mi powtarzała ze bym tak nie robiła ale ja nadal tak robie do tej pory Smile
Powrót do góry
monia771

PostWysłany: Sob 07 Lut, 2004 12:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moje paznokcie mają po 2 cm licząć od nadskurka a jedyny sposub jakim to bokonałam to je poprostu malowałam lakierem bezbarwnym tego niebyło widać a jak sie odgrusało to potem w buzi miało sie taki niesmak i to naprawdze pomada zapewniam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 07 Lut, 2004 22:36   

Moja rada to zakupić w aptece lakier Pazurek, który jest bardzo niesmaczny i w sumie przystosowany specjalnie dla osób, któe obgryzają paznokcie. Ja miałam problem z obgryzaniem skórek wokół paznokci, a nieprzyjemny, cierpki zapach przypominał mi o tym, że nie powinnam tego robić. pazurek powinien kosztować ok. 5zł i nie jest taki szkodliwy dla układu pokarmowego jak lakier.
Powrót do góry
???

PostWysłany: Nie 08 Lut, 2004 10:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

HEHEHEH A JA TAKIE COS MIAŁAM KIEDYS TYLKO ZE O NAZWIE GOSZKI PALUSZEK KEIDYS TYM MALOWAŁAM ATERAZ MI SIĘ NIECHE I TO NAPRAWDE BYŁO GOSZKIE !!!!
Powrót do góry
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 08 Kwi, 2004 17:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otorz ja nie obgryzam paznokci tylko je tak jakby skrobie
MAM nadzieje że kiedyś się tego od uczę
Bo mam na prawdę takie nie ładne paznokcie
Ja dostanę lakier bezbarwny żeby sztbciej rosły i były mocniejsze
Bo pomalowanie paznokci mi nic nie da skoro ja ich nie obryzam tylko "skrobie"
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu