Wysłany: Nie 01 Lut, 2004 22:21 Trzy moje "dzieła":D
"Przepis na przyjaźń"
Szczypta dobroci,
Mały usmiech
Wyciągnięta ręka
I szczery śmiech.
Wszystko to wymieszać
Do rondla lojalności wrzucić.
Potem jeden łyk wielki,a drugi-mały
I już prawdziwego przyjaciela mamy
--------------------------------------------------------------------------------------
(ten wiersz będę już pisać jednym ciurkiem:))
"Morze"
W błękit moża wpatruję się błogo.Wbiegam...i czuję się cudownie.Fale głaszczą mnie delikatnie,aż dreszcz przyjemny przebiea mi po skórze.Słyszę tupot krabów,przebiegających po złotym piasku,a słońce obsypuje turkusowy brzeg morza szmaragdami swego blasku...
--------------------------------------------------------------------------------------
"W deszczu"
Coraz bardziej niewyraźny i zamazany staje się świat,jak rozpuszczają sie farby-tak i on.Czuję,jak świerzbią mnie nogi,zaraz zwariuję!Czekam,czekam i nie wytrzymuję!Wybiegam boso na dór,czuję przyjemny chłód,woda swobodnie przemyka pomiędzy palcami,rozpływam się,jak świat.Czuję,jak deszcz mnie pieści,a wiatr wprawia w ruch...
"Wdycham"
Stoję na przystanku-wdycham dym z tlącego się niebezpiecznie papierosa.Właśnie przyjechał autobus,a ja wdycham wydobywające się z jego burczących wnętrzności,organizmobójcze spaliny.Po prostu-cały czas wdycham szkodliwe substanje.Szkodliwe dla ciała,dla duszy,dla umysłu...
_________________ WhEn CaNdLeS aRe OuT, aLL cAtS aRe GrEy, ThEy SaY cAtS aLwAyS FiNd ThEiR WaY...
Jura Gość
Wysłany: Pon 02 Lut, 2004 20:52 Prawdziwy Poeta
Bardzo mnie poruszył wiersz " W deszczu". Wyraża prawdziwy smutek i uspakaja pragnienie tej osoby. Wszystkie wiersze są doskonałe ale ten jeden jest ponad je wszystkie najlepszy. Ma najbardziej realistyczną wypowiedź i okazuje uczucie. Jest w całej okazałości najlepszy.
Mi też sie najbardziej podoba wiersz o deszczu. Jura najlepiej wypowiedziała to co miałam na myśli, nic dodac nic ująć Ten wiersz rzeczywiście najlepiej wyraża uczucia autorki
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Przepis na przyjaźń jest fajny. Trochę mi czegoś w zakończeniu brakuje. Kończy się moim zdaniem zbyt nagle - tak jakby czegoś brakowało. Spróbuj pokombinować coś z ostatnim wersem.
Morze - ekstra
W deszczu - ekstra, ale spróbuj go podzielić - nie pisać ciurkiem. Zmuś nas do odrobiny zastanowienia. Czytając ciurkiem odnoszę wrażenie, że czytam za szybko i coś tracę.
Wdycham - hmmm... coś mi tu nie gra. Rozumiem koncepcję - jest świetna. Może trochę za krótkie? Nieee... dłuższe nie byłoby dobre. Może nie powinno być ciurkiem? Naprawdę dobra koncepcja, ale jeszcze go trochę doszlifuj .
I nie pisz więcej ciurkiem. Moim oczywiście zdaniem.
Heh.....wiem,że nie powinno być ciurkiem,ale ja jestem strasznie niecierpliwa i po prostu męczyło mnie to monotonne Enter,przeijanie spacją,Enter,przewijanie spacją,Enter ,przewijanie spacją..........więc napisałam ciurkiem...... W zeszycie mam inaczej....
Jak już,to "to słowo" Sorry,ale mam zajonba na punkcie ortografii itd...to beka,bo z polaka mam dwóję Heh,marnie skończe A co do tego słowa,to...jakoś mi tak pasowało...chodziło mi o to,zeby podkreślić,jak nie mogę usiedzieć w miejscu... A ak w ogóle,Vea,to te dwa zdjęcia pod spodem,to jestes Ty????
a to jest Akseli Ensio Kokkonen (axu, Luitsu) skoczek narciarski z finlandzi kadra A urodzony Oslo mieszka w Lahti w tym roku bedzie mial 20 lat moj idddddddddol
_________________ "...Oddalam się w dal, gdzie pokryje mnie myśli cień..."
If something the end, something is begin
Przepraszam bardzo, ale albo jesteś ślepa ! albo niedorozwinięta !
nie będe specjalnie dla Ciebie tworzyć nowego tematu w Nastolatkach ! bo Tobie się tak podoba !
Jak byś nie zauważyła to napisałam tutaj to tylko dlatego bo Idda nie wiedziała kto to !
To co może twoim zdaniem powinnam specjalnie wejść na nastolatki zrobić temat "Odpowiedz dla Iddy" i tam napisać to a później powiedzieć jej wejdz tam --> (i tutaj podać adres) tutaj masz odpowiedż na pytanie kto jest w moim podpisie?!!
Wybacz ale chyba Cię coś walło
_________________ "...Oddalam się w dal, gdzie pokryje mnie myśli cień..."
If something the end, something is begin
hm... no moze slepa
Ale ze mnie maslok... Wielkie SORY, czytalam temat wybiurczo, nie zauwazylam postu od Iddy i szczerze cie przepraszam bo jakos nie chce miec na forum wrogow. Jeszcze raz sory...pewnie masz mnie teraz za idiotke ale co mi tam...