No cóż...eee...ja nie zwierzam się nigdy rodzicom ze swoich problemów...zawsze przyjaciółkom...nie wiem czemu...ale rodzice inaczej do tego wszystkeigo podchodzą...i to chyba nie jest dziwne...jak bym powiedziała mamie w kim się zakochałam to nic by sie nie stało...albo mama by powiedziała że jestem za młoda na miłość...a przyjaciółka doradzi jak zdobyć tego chłopaka i w ogóle...rodzice również mają dużo swoich problemów...wiec po co im zawracać głowę jeszcze naszymi...ja zwierzam się przyjaiołkom i taką opcję w ankiecie zaznaczyłam...
a ja tam problemow nie mam i nie chce miec
ale jak juz sie jaksi zdarzy no to kogos z gg raczej , chyba ze to drobnostk no to kolegi jakiegos lub kolezanki ze szkoly
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 24 Lut, 2004 20:55
Ja z takich rzeczy zwierzam się najczęściej przyjaciołom(jeśli chodzi o dojrzewanie to na tym właśnie forum chociaż raczej juz nie mam takich problemów). Myślę,że to normalne. Najczęściej nasi przyjaciele to także nasi rówieśnicy lub osoby niewiele starsze/ młodsze a więc najczęściej przechodzące te same problemy. Dlatego łatwiej mi się im zwierzać
ja zwykle o problemach mówię pszyjaciółce lub kuzynce (bardziej traktuję ją jak koleżankę) przez gg... Zwykle mówię przez gg, bo z przyjaciółką widzę się jakiś raz na tydzień (chodzimy do innych szkół i daleko mieszkamy), a głupio tak mówić przez telefon... A kuzynka to chyba moja "bratnia dusza"
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
NO myśle że wszystko jedno komu sie mówi ale lepiej mieć do tej osoby zaufanie... Może być to równie dobrze "dobra rada" jak rodzice czy przyjaciele... Wogóle należy mówić o swoich problemach, to pomaga!