| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
piersi
Autor Wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 29 Lut, 2004 08:38   

Dobra deg, widzę, że Wam nie pasuje jak jem, no to zróbcie mi jadłospis jak powinnam jadać ! Godziny, i co takiego...
Przejdź na dół
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 29 Lut, 2004 14:34   jadłospis Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj Kleo...obrażasz się na dega i innych za to że prubuje ci uświadomić że źle się odrzywiasz. Ciągle mówisz że jesteś strasznie chuda i się użalasz a przcież to tylko i wyłącznie twoja wina!! Pytasz się jak jeśc i co jeść?? Nie wiesz? przecież to proste!! Powinnas jesc często i dużo (oczywiście nie za dużo) i przdewszystkim zdrowo! Posiłki powinnas mieć o odpowiednich godzinach..mówisz żeby ci podać godziny! tak trudno się domyślec? Mówisz ze kolacje jeszce bardzo późno lub wogóle..chyba każdy wie że kolacje trzeba zjeśc..i nie wolno tego robić za późno bo można mieć kłopoty ze snem!! Kolacje jedz nie później niz o 20:00. Obiad..równiez proste! Obiad powinien się zkładać z dwóch dań i powinien być dośc obfity i zawierać mięso...jedz go nie później niż 16:00 Śniadanie?? KAżdy wie że śniadanie to najwazniejszy posiłek !! Zjedz parę kanapek przed szkołą...a do szkoły zabierz lunch (również kanapki) Kolejna ważna rzecz: Nie jedz za dużo słodyczy oraz fast foodów i nie pij tyle gazaowanych napoji! Pomiędzy posiłkami jedz owoce i kanapki! Pamiętaj również o podwieczorku!

Numer Gadu-Gadu
730730
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Mar, 2004 01:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

KleO: Przeczytaj uważnie wszystkie nasze wypowiedzi, a jadłospis sam Ci się ułoży Wink.

Gościówa: Myślę, że KleO się na mnie nie obraziła. W każdym razie dobrze, że chce poprawić swój jadłospis!

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 07 Mar, 2004 22:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm... ciekawy temat... zaczęło się na "ogromnych" piersiach, a skończyło na pożądnym jadłospisie Very Happy

KleO: heh, trochę mnie rozśmieszyłaś... ja noszę miseczkę 70 A... nie mam super extra dużych piersi, wręcz w mojej klasie mam prawie najmniejsze... chociaż nie wiem... my - chodzi mi o dziewczyny z naszej klasy - już dawno skończyłyśmy takie ploty, typu "ale ona ma mały biust ! a ja mam większy" Wink (á propos: mam około 165 - 170 cm wzrostu, i 40 - 45 kg ... dokładnie nie wiem)

Deg, Gościówa, Mróweczka i ta cała pomocna ferajna: Ja też przedstawię Wam mój jadłospis, ok? I osądzicie, czy się dobrze odżywiem, czy nie... bo mimo tych wszystkich przykładów mam jeszcze kilka wątów Razz
Oto on - mój sławny jadłospis Razz :

Śniadanie: 6:40
- skibka chleba z obkładem (najczęściej jakiś ser lub szynka, czasami jeszcze pomidor, pasztet)
- herbata (chciaż nie zawsze, czasami nie mam czasu Rolling Eyes )
*Na śniadanie nie jem dużo... albo nie mam czasu, albo apetytu, ale staram się jeść na upartego... Rolling Eyes *

2 śniadanie: 11:00
- 2 skiby chleba,
- gorąca, pyszna herbatka robiona przez panią Janeczkę (naszą szkolną kucharkę Very Happy)
- owoc, najczęściej jabłko,
* Po 2 śniadaniu już nie jestem głodna aż do obiadu Very Happy*

Obiad: 14:00 - 16:00
- ziemniaki z sosem, mięsem, surówką lub
- ziemniaki z rybą, masłęm, surówką lub
- naleśniki, kaszka, pyzy, pierogo czy coś takiego lub
- ryż z cynamonem (czy coś takiego) lub
- jakaś zupa,
- kompot,
*Obiad przeważnie zjadam cały... Często nakładam sobie dokładki Very Happy ... obiad to zdecydowanie mój ulubiony posiłek dnia Very Happy A od tego co jest na obiad zależy od babci - to ona gotuje Very Happy*

Podwieczorek: 17:00 - 18:30
- herbata,
- najczęściej coś słodkiego lub
- tosty własnej roboty z pysznym żółtym serem szynką i co tam jeszcze jest pod ręką... jednym słowem taki Eintopf Very Happy

Kolacja:
- herbata lub
- kakao,
- te grzanki co wyżej podałam lub
- kanapki lub
- chleb z obkłądem takim jak podałam przy śniadaniu lub
- płatki z ciepłym mlekiem lub
- pizza roboty mojej babci (pyszna ale babcia robi ją raz na 2 miesiące Sad )
- lub coś innego smakowitego o czym zapomniałam (dodane po chwili: jajecznica ! Very Happy)
* Na kolację nie zjadam ani dużo ani mało... tak średnio...*

*A pomiędzy posiłkami ze 3 herbaty, 4 kubki wody, soku... pić piję dużo... czasami myślę, że za dużo Rolling Eyes ...
Często zamiast ciastek jem płatki z mlekiem... uwielbiam płatki i jem je masowo (oczywiście nie na sucho, na sucho nie lubią... koniecnie musi być mleko - ciepłe)
No i masowo jem cukierki, słodycze... Smile*

No to teraz uprzejmie proszę o wprowadzenie zmian do mojego jadłospisu, tak żebym chociaż troszkę przytyła, nie uważam się za za chudą, a tym bardziej za za grubą, ale może chociaż z 5 kg bym mogła przytyć... Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 17 Mar, 2004 22:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twój jadłospis jest OK.
Dostarczasz organizmowi wszystko, co mu jest potrzebne i urozmaicasz sobie jedzonko.

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu