| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Mam poważny problem!
Autor Wiadomość
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 17 Mar, 2004 14:05   Re: waga Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

klacz napisał/a:
Anonymous napisał/a:
Gościówa napisał/a:
Zawsze piałam że waże 48 kg...z ciekawości poszłam się zważyc bo dośc dawno tego nie robiłam..i waga wskazała 50 kg...na wzrost 161 i co?? a większośc i tak uważa że jestem zachuda!! W całym moim życiu nie usłyszałam ani razu że jestem gruba bo nie jestem! To że twoje koleżanki wyglądaja jak szkapy nie znaczy że ty tak masz wyglądać!!

Tylko nie szkapy! Wink
A ja wg. siebie jestem trochę zachuda..tzn chce przybrać na wadze, bo mam około 140 cm, i waże 34kg...co o tym sądzicie?

O...sorx wylogowało mnie Rolling Eyes

Klacz z tego co wiem, masz dziesięć lat a więc Twoje rozmiary(wymiary?) są jak najbardziej w normie Very Happy Przeciętna waga 10-latka to 30 kg a wzrost 140 cm. Very Happy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 18 Mar, 2004 00:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak super dokładnie, to średnia dla dziewczyn w wieku 10 lat wynosi:
141 cm wzrostu
33 kg wagi.

Tylko proszę - nie piszcie mi, że w takim razie nie macie idealnych wymiarów. Jeśli w wieku 10 lat Wasz wzrost jest w granicach 128-153 cm a waga 24-50,5 kg, to nie macie powodów do strachu.
Dla chłopaków: 25-53 kg.

Nan
Gość
PostWysłany: Czw 25 Mar, 2004 09:50   

Ja mam 170, ważę 60 kg i mam 12 lat... Mi się wydaje że jestem za wielka... Nie chce już rosnąć ani tyćSad W biuście mam 80... wydaje mi się że to troche dużo...
Powrót do góry
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 25 Mar, 2004 22:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ile powinno być, deg dla 15-latki??

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 26 Mar, 2004 13:09   

Ja mam 13 lat, chodze do I gimnazjum i mam wzrostu 143, a ważę 31 kg, więc za mało, bo jestem strasznie chuda.
Oblicz mi deg, ile do tego wzrostu powinnam ważyć Embarassed
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 27 Mar, 2004 01:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

MeGi111: Wrrrrrrrrrr. Strasznie nie lubię podawać takich suchych liczb Wink
Dziewczyny: 152-175 cm, 42-71 kg
Chłopcy: 158-185 cm, 42-83 kg

KleO: Masz dobrą wagę w stosunku do wzrostu. Tak całkiem super byłoby w okolicach 33 kg, ale 31 to nie jest źle.
Nie pamiętam dokładnie, czy opiekuje się Tobą jakiś lekarz? Bo Twoje wymiary nie są tragiczne, ale są poniżej norm i wymagają choć konsultacji u lekarza, a zapewne też terapii hormonalnej.

Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 11:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Według skali Tannera rozwój gruczołów sutkowych podzielony jest 5 etapów:

Stadium 1: przedpokwitaniowe - uniesienie wyłącznie brodawki.

Stadium 2: stadium „pączka” - pagórkowate uniesienie brodawki i całego gruczołu sutkowego.

Stadium 3: dalsze powiększanie i unoszenie się gruczołu sutkowego i brodawki, o jednolitym konturze.

Stadium 4: prominencja otoczki i brodawki, wyraźnie oddzielonych od reszty zarysu gruczołu sutkowego.

Stadium 5: dojrzałości - prominencja brodawki, zarys otoczki zlewa się z resztą gruczołu sutkowego (chociaż w niektórych wypadkach dojrzały sutek zachowuje prominencję brodawki i otoczki).

Rozwój gruczołów sutkowych rozpoczyna się w okresie dojrzewania. W okresie dzieciństwa tworzy go mała, uniesiona brodawka, zaś cały miąższ sutka jest skąpy.

Pomiędzy 8 a 13 rż. (średnio w 11 rż.) pojawiają się drugorzędowe cechy płciowe.

Moim zdaniem biust rośnie do ok. 18 roku życia (ale każdy z nas dojrzewa inaczej, więc może być różnie), ale kształtuje się przez całe życie (znam przypadki, w których dojrzała kobieta schudła lub utyła, a z nią jej biust (!!!) lub po karmieniu piersią biust nie zmienił swojej "objętości", niż przed karmieniem).

Aby obliczyć swoją idealną wagę zapraszam na

http://www.grubasy.pl/

POZDRAWIAM!!! :***

Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 11:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też jestem CHUDA, ale spotkałam Was i cieszę się, że nie jestem sama (do tej pory tak myślałam).

Znalazłam coś dla Nas - chudzielców (nie chciałam nikogo obrazić).

Dieta na przytycie

Zasady diety dla osób z niedowagą są takie same jak zasady racjonalnego żywienia: 5 posiłków dziennie, jeść codziennie 0,5 kg warzyw i owoców, unikać smażenia i tłuszczy oraz napojów gazowanych, unikać potraw bardzo słodkich i ostrych.

1 dzień – 2300 kcal
I śniadanie
4 łyżki musli z rodzynkami i orzechami, szklanka mleka, kromka ciemnego chleba z plastrem szynki, 6 rzodkiewek, szklanka herbaty lub kawy.
II śniadanie
opakowanie twarożku wiejskiego light z łyżką szczypiorku, duży pomidor, 2 kromki białego chleba, szklanka herbaty owocowej.
Obiad
szklanka zupy pomidorowej czystej z makaronem i natką, 3 ziemniaki z łyżką kopru, plaster pieczeni wołowej (150 g), surówka z marchwi, połowy selera, jabłka z łyżeczka oleju słonecznikowego, ogórek małosolny, szkl. kompotu z wiśni.
Podwieczorek
szkl. jogurtu naturalnego, szkl. malin mrożonych.
Kolacja
2 jajka sadzone z łyżką szczypiorku, 2 kromki ciemnego chleba z masłem, surówka z pomidora, papryki, połowy cebuli, szkl. herbaty z cytryną.

2 dzień – 2500 kcal

I śniadanie
6 łyżek płatków kukurydzianych ze szkl. mleka i łyżką rodzynków, kromka ciemnego chleba, plaster szynki, ogórek, liść sałaty, szkl. herbaty lub kawy.
II śniadanie
2 kromki ciemnego chleba z masłem i jajkiem na twardo, surówka z papryki, pomidora i łyżki szczypiorku, szkl. herbaty owocowej.
Obiad
zupa ziemniaczana (250 ml) z łyżka koperku, 3 ziemniaki, porcja gotowanej wołowiny (z zupy) z sosem chrzanowym, surówka z dużej marchwi i ze średniego jabłka z łyżeczką oleju słonecznikowego, pół brokułu, szkl. soku z czarnej porzeczki.
Podwieczorek
Napój ze szkl. soku wielowarzywnego, połowy szkl. jogurtu, łyżki natki, kromka ciemnego chleba z masłem, sałata i plastrem szynki.
Kolacja
fasolka po bretońsku z ¾ ugotowanej fasoli, 80 g chudej wołowiny (lub chudej kiełbasy), małej puszki koncentratu pomidorowego z łyżką natki, kajzerka, 1/4 melona lub gruszki, szkl. herbaty owocowej.

3 dzień – 2500 kcal

I śniadanie
3 kromki ciemnego pieczywa z masłem, 3 liście sałaty, twarożek z 2 plastrów białego sera, połowy papryki, łyżki szczypiorku, 2 łyżek jogurtu naturalnego, łyżeczki otrąb pszennych, szkl. herbaty lub kawy.
II śniadanie
2 kromki białego chleba, 4 plasterki chudego pasztetu z sosem z 2 łyżeczek śmietany 9% i łyżeczki chrzanu, 2 liście sałaty, szkl. soku marchwiowego.
Obiad
Zupa jarzynowa (ok. 250 ml), polędwiczka wieprzowa duszona z 1 cebulą i 4 dużymi pieczarkami, ¾ szkl. kaszy gryczanej, ½ brokułu, surówka z 3 liści sałaty i 1 pomidora z łyżeczką oleju słonecznikowego, szkl. soku jabłkowego.
Podwieczorek
5 łyżek serka waniliowego ze szkl. jagód, 2 sucharki, szkl. soku z czarnej porzeczki.
Kolacja
Filet z ryby (150 g) podsmażony i podduszony z ziołami, 2 ziemniaki z łyżką koperku, surówka z dużej marchwi i małego jabłka z łyżeczka oleju słonecznikowego, szkl. soku z czerwonych buraków.

4 dzień – 2200 kcal

I śniadanie
3 kromki ciemnego chleba, szkl. malin z 2 łyżkami twarożku wiejskiego light, 2 plastry pasztetu drobiowego, mała papryka, liść sałaty, szkl. herbatlub kawy.
II śniadanie
2 kromki białego chleba z masłem, sałatka z dużego pomidora 3 liści sałaty, łyżki szczypiorku, 4 plastrów pieczonego schabu z sosem winegret, szkl. soku z czarnej porzeczki.
Obiad
Zupa kalafiorowa (250 ml) z łyżka kopru, 3 ziemniaki, wątróbka drobiowa, (150 g) duszona z cebulą, 4 łyżki marchewki z groszkiem (bez zasmażki), 3 łyżki surówki z białej kapusty, szkl. kompotu z czerwonych porzeczek.
Podwieczorek
szkl. budyniu waniliowego, 6 węgierek, szkl. soku marchwiowo-owocowego.
Kolacja
Duża paryka faszerowana mięsem z indyka (150g ) z 2 łyżkami ryżu i przyprawami ziołowymi, 3łyżki fasolki szparagowej z sosem winegret, kromka ciemnego chleba, szkl. herbaty owocowej.

5 dzień – 2300 kcal

I śniadanie
3 kromki ciemnego chleba, 2 łyżki twarożku kanapkowego, z łyżką natki, 2 plasterki polędwicy wołowej, mała papryka, 3 liście sałaty, szkl. herbaty lub kawy.
II śniadanie
szkl. sałatki jarzynowej z sosem z łyżki majonezu i 2 łyżek jogurtu naturalnego z dodatkiem musztardy, łyżką natki, 2 kromki ciemnego chleba, 4 plasterki szynki drobiowej, szkl. soku z czarnej porzeczki.
Obiad
Krupnik z kaszy (250 ml), 3 ziemniaki, pierś drobiowa duszona z jarzynami, mizeria z łyżką jogurtu naturalnego, 3 łyżki, zielonej fasolki szparagowej, szkl. kompotu z węgierek.
Podwieczorek
banan, opakowanie serka wiejskiego, sucharek.
Kolacja
2 kostki morszczuka lub filet (150 g) z sosem greckim z 1 marchewki, połowy selera, małej cebuli i małej puszki koncentratu pomidorowego, grahamka, szkl. herbaty ziołowej

POZDRAWIAM!!! :***

jagusia
Gość
PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 07:37   ok. spróbuje ci pomóc!!!!!!!!

Przyznam szczerze że mnie też nie bolą sutki jak dotykam moze tak ma być niemartw sie ja mam 11 lat i niejestem chuda a wszyscy mi mówia że jak będe dorosła to sie rościagne i będe chudsza moze tak samo jest z piersiami urosna nie martw sie pozatym wolisz mieć takie wielkie balony??

Narka i uszy do góry!
Powrót do góry
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu