Wiem , ze ten temat sie moze powtarzac , ale chce was zapytac o moj problem . Ostatnio strasznie przetluszczaja mi sie wlosy . Uzywam odzywek specjalnych szamponow i wszystko jak trzeba a nie widze rezultatow . Pomozcie
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
To nie aż taki straszny problem.
Wiem że dla Ciebie włosy są ważne.
Ale od kąd chodzę z Toobą do klasy nie :
Nie zauważyłam żeby ci się przetłuszczały wlosy
No KAsia już sobie daj spokój
A jeśli chesz żeeby ci się nie przetłuszczały to je zetnij
Wtedy bedą chyba bardziej puszyste
Dla mnie to nie jest srtaszny problem ale przeciez ostatnio sama zwrocilas mi uwage , ze mam przetluszczone wlosy . Co do obcinania to nie za bardzo mnie do tego ciagnie bo w koncu mam dlugie wlosy , a i tak juz je troche podcielam i nic .
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
Takiego rzędu prywatne dyskusje prosimy załatwiać rzeczywiście na gg. lub ewentualnie w wiadomościach prywatnych. nikogo nie interesuje (o ile nie ma to niczego wspólnego z tematem), o czym rozmawiacie, kiedy my tego nie widzimy. Przepraszam za formę i niejako.. brutalnosć.
Co do włosów. One mają to do siebie, że niejako 'żyją własnym życiem'. Nie masz całkowicie wpływu na to, jak wyglądają. Ale choć pośrednio. By nie były tłuste:
- nie powinnaś intensywnie masować skóry głowy przy myciu, to będzie stymulowało wydzielanie łoju i już po umyciu możesz zobaczyć delikatną 'tłustość'
- nie używaj 'ciężkich' szamponów i odżywek, których się nie spłukuje, dodadzą włosom kolejnych obiążeń, co sprawi, ze będą leżały płasko
- używaj produktów o lekkiej konsystencji, by nadać włosom puszystości
_________________ wiadomo - maj, te sprawy... drzewa całe w pąkach.
serce pojemne jak przedwojenna wanna