ej słuchajcie mam 14 lat i dosyc długo mam wydzieline (upławy) i nie mam okresu. Mam pytanie czy jak pierwszy raz dostałyscie wydzieline to po jakim czasie dostałyście pierwszą miesiączkę?? Bo ja czekam i czekam i nie mogę sie doczekaC
Osobiscie nie mam ani wydzieliny ani muiesiaczki ale wiem troche o tym . To po jakim czasie dostaniesz miesiaczke zalezy od samej Ciebie tj. od Twojej natury . Zazwyczaj trwa do od pol roku do roku poltorej , ale sa tez przypadki kiedy musza chodzic z wydzielina jeszcze dluzej .
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2004 13:36
Dziewczyny...czemu Wy tak bardzo chcecie mieć okres? Ja bym go najchetniej usunęła z powierzchni Ziemi
Dziewczyny na pierwszą miesiączkę(po pojawieniu się wydzieliny) czekają zazwyczaj rok. Zdarza się też, że trwa to 2-6 miesięcy, 1,5-4 roku. Ale 4 lata to juz naprawde BARDZO DUŻO. Nie przejmuj się,że jeszcze nie masz okresu zdaję mi się,że nie bedziesz musiała długo czekac Jeśli jednak wydzielina będzie miała kolor zielony, żółty(ale nie zawsze) itp. będzie towarzyszyć jej pieczenie i swędzenie powiedz o tym komuś-najlepiej mamie bo może być to jakaś choroba (np. zapalenie pochwy) a z tym nie warto długo czekać. I proszę Was, dziewzyny...Zanim utworzycie nowy temat wejdźcie na samą góre forum DOJRZEWANIE w "Zanim napiszesz post" czy coś w tym stylu. Jest tam naprawd edobra wyszukiwarka. Wystarczy,ze wpiszesz słowo "wydzielina" a już będziesz miała pełno rozwiązań. Następne posty tego typu będą blokowane lub usuwane.
zgadzam sie z mróweczką! Okres to najokropniejsza rzecz jaka istnieje (choć można sie przyzwyczaić) i nie ma się co niecierpliwić!
A wydzielina jest jednym ze "zwiastunów" pojawienia sie miesiączki. Może ona wystąpić mniej więcej rok potem.. no ale czasem szybciej a czasem później ... nie ma regóły.
Jak można chciec miec okres?? Mój okres jest okorpny...bzawsze trwa długo, jest obfity i bolesny. ale niektóre dziewczyny nie mają go tak uciązliwego i łatwo im sie przyzwyczaic co oczywiscie nie oznacza ze jest to przyjemne! Ja wydzieline dostałam jakies 1,5 roku przed pierwsza miesiączką..pozdrawiam!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."