Wysłany: Sob 01 Maj, 2004 14:07 Miłość, przyjaźń czy nienawiść???
Hej wszystkim! Mamy po czternaście lat. Jesteśmy dwiema przyjaciółkami... Od dwóch lat przyjaźnimy się z dwoma chłopakami... :) Często były między nami różne małe spory, jednak po kilku godzinach wszystko przechodziło i razem cieszyliśmy się życiem. Jeździliśmy razem na wycieczki, chodziliśmy na dwór, na bilard, na boiska pograć w piłkę, i ogólnie każdą wolną chwilkę spędzaliśmy razem. Od pewnego czasu jednak nasze stosunki coraz gorzej się układają. Wszystko zaczęło się jakiś miesiąc temu, gdy poznałyśmy pięciu nowych "kolegów". Chyba za dużo gadałyśmy o tych kolegach w towarzystwie naszych prawdziwych przyjaciół i oni zrobili się zazdrośni... :| Zaczęli nas trochę unikać i zimno się do nas odnosili. Niby wszystko było ok, byli mili, dalej razem się wygłupiliśmy, ale nie było tak jak dawniej. Ostatnio w ogóle ze sobą nie rozmawiamy... Boimi się, że to koniec naszej przyjaźni, a nasi nowi "koledzy" praktycznie mają nas za jakieś tam znajome... Niby są do nas spoko, ale............. No, są o dwa lata starsi :D...
Błagamy o pomoc!!! :)
_________________ Czy to jest przyjaźń? Czy to jest kochanie?
Weronika Gość
Wysłany: Sob 01 Maj, 2004 17:34
Droga Czarodziejko!
Wiesz ja też miałam taki problem i rozwiązałam go tak, że osobę którzy ci prawdziwi przyjaciele lubili prosiłam żeby ich zwabiła do klasy. Wtedy my z koleżankami kiedy chłopaki weszli my powiedzieliśmy im że możemy być przyjaciółmi. Wkońcu ci chłopacy są 2 lata starsi i nie zależnie czy my ich lubimy jeszcze bardzie lubimy ich. Poskutkowało.