Cześć! Mam 12 lat i chodzę do 5 klasy półtora miesiąca temu dostałam pierwszy okres.Jak wiecie najpierw jest taka biaława wydzielina. Najpierwbyły brązowe plamy, potem krwawienie które trwało ok. godziny, a potem przez następne 2 dniznowu brązowe plamy. Potem była ta wydzielina i ona jest do dziś. Nie wiem kiedy dostanę następny okres i w tym tkwi problem.Boli mnie teraz brzuch.Opowiedzcie mi o swoich pierwszych miesiączkach. Czy też były nieregularne ? Kiedy pojawiły się nastęepne?Odpiszcie!!!
HEJ!!
Też dostałam pierwszą miesiączkę mając 12 lat, teraz mam już 17...
Skoro dostałaś okres półtora mięsiące temu i była to twoja pierwsza miesiączka to nielicz na to że od razu po tak krótkim czasie dostaniesz następną. Musi minąć trochę czasu aż to wszystko sie ureguluje. Następny okres możesz dostac nawet za pół roku. Czekaj cierpliwie. Poza tym opóźniony okres może być spowodowany wielowa czynnikami. Głównie stresem, kłopotami jakie przeyżawasz....Jak masz wątpliwości powiedz mamie i z nią o tym pogadaj....
Nie ma czym się przejmować....To normalne...
Pozdrowionka...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 04 Maj, 2004 17:44
Tak, tak jak napisała Natinka drugi okres możesz dostać nawet po pół roku.
Kiedy dostaniesz następny okres ?
Pożyjemy, zobaczymy...
Poczytaj trochę o pierwszych (i drugich miesiączkach) na farum... już wieeele razy te tematy były poruszane
Jeszcze jedno (Deg, mam nadzieję, że się nie obrazisz ):
Witaj między nami - kobietkami !
Mery Gość
Wysłany: Wto 18 Maj, 2004 18:19
dzięki, już dostałam!! Mam pytanko- Czy mogę stosować tampony na trzecią ciotę?Czy to normalne że za 2 razem miałam taką obfitą i krótką? Jeśli ktoś chce pogadać o miesiączce lub sprawach dojrzewania niech pisze : wykalaka@interia.pl