| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
jak się przełamać?
Autor Wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Mar, 2004 02:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj, soosharko - mylisz się.
Inne metody badań owszem istnieją, ale... nie zastępują tego badania, którego zwykle dziewczyny się boją. A tak przy okazji, to nawet USG w ginekologii przeprowadza się dopochwowo. Tzn. ginekolog wkłada głowicę z USG do pochwy i tak sobie wszystko ogląda. Oczywiście nie zawsze, ale np. na początku ciąży.

A ginekolodzy-kobiety są znane z bardziej bolesnych badań niż mężczyźni.

Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004 11:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja uważam, że pierwsza wizyta jest najważniejsza. Od niej będzie zależało Twoje nastawienie do lekarza i badań tego typu. Jeśli np.: trafisz na jakiegoś niedelikatnego lekarza, swoją następną wizytę będziesz przeżywać jeszcze bardziej niż pierwszą, ponieważ będziesz myślała, że to będzie bolało itp.

Ja również słyszałam o tym, że mężczyźni ginekolodzy (jak to dziwnie brzmi) są delikatniejsi od kobiet.

Na pierwszą wizytę najlepiej idź do sprawdzonego ginekologa (poleconego przez np.: mamę, siostrę, koleżankę).

Nie martw się!!! Prawdopodobnie wizyta będzie polegała głównie na rozmowie.

Ja tak samo nigdy nie byłam u ginekologa i z niechęcią myślę, że kiedyś będę musiała do niego pójść Embarassed

Zajrzyj również na stronę:
http://www.pierwszawizyta.pl/

POZDRAWIAM!!! :***

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gość
PostWysłany: Czw 15 Kwi, 2004 15:04   

Ja dostałam juz miesiączkę, ale do ginekologa nie poszłam i nie zamierzam pójść <cool>
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 15 Kwi, 2004 15:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeżeli dostałaś miesiączke to nie musisz iśc do ginekologa, przecież nikt cie nie zmusza jeżeli nie masz zadnych objawów choroby czy jeśli nic cie nie niepokoi, to nie idx, nie amsz po co, przecież nikt nie mówi że trzeba :/

Numer Gadu-Gadu
2891618
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Kwi, 2004 17:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Okropnie sie boje swojej pierwszej wizyty. O facecie nie ma nawet co mi mowic. Za chiny !! Mam 16 lat i obawiam sie, ze bede musiala pojsc chociaz strasznie nie chce. Nie z powodu wieku, ale cos mnie martwi... A jak juz tam wejde to chyba zemdleje, serio. Tak jak po pobieraniu krwi i jak po dostaniu pierwszego okresu (no, prawie nie zemdlalam ;P). A co do proszeniu o rade mamy czy siostry to tez nie ma szans. Jesli juz to bym wolala sie siory zapytac, ale ona jest taka dziwna jakas i by sie brechtala i wogole zarty sobie robila Neutral Rolling Eyes I niech mi nikt nie mowi, ze byloby inaczej, bo znam ja na wylot. Co do pojscia do ginekologa-JA NIE CHCE !!! Wink ( a co najgorsze to nie wiem czy powinnam sie przejmowac swoja sytuacja Rolling Eyes ) To jest jeden z malej liczby minusow bycia dziewczyna. Czemu chlopakom jest latwiej ?? Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 25 Kwi, 2004 01:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1) Jeśli nie musisz iść, nie idź.
2) Nie idź sama. Nawet do gabinetu możesz wejść z kimś (siostrą, mamą, chłopakiem).
3) U ginekologa na szczęście krwi nie zobaczysz.
4) Nie jest tak źle Wink

Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 25 Kwi, 2004 11:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

I nie pojde Rolling Eyes Cool

Krwi wiem, ze nie zobacze, ale w ogole mi chodzi o porownanie biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 25 Kwi, 2004 16:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ta stona odpowie wam na pytania dotyczące wizyty u ginekologa: http://www.pierwszawizyta.pl/
Polecam ją! Jest naprawdę cool ! ! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Nyszka
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 17:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale ginekolog to nie koniecznie musi być facet Smile

MEFIU
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 06 Maj, 2004 12:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a skąd wiesz czy ma to być mężczyzna, może to kobieta? no chyba że wiesz napewno że to "ON" . Ale radzę, nie martw się zawsze musi być ten pierwszy raz! Kiedyś i tak będziesz musiała tam iść ,, więc spokojnie ,, będzie dobrze !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
BRAK
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu