juz po raz drugi pisze temat na temat glosu:P mam pytanie, czy dziewczynie moze sie glos zmienic, np bedzie ladniejszy, odpiszcie ( DAJ BOZEE ZE MOZE!!!!!)
Kazdemu zmienia sie glos! Przeciez jesli rozmawiasz z kims przez telefon to odrazu poznasz czy jest to czlowiek stary, dorosly czy dziecko itp. Kobieta tez zmienia sie glos, tylko nie tak drastycznie jak mezczyzna. Nie zmienia sie wiele, ale zmiana oczywiscie jest. Robi sie glebszy, bardziej spiewny, badz bardziej krzykliwy, to zalezy od genow. Mi zmienil sie glos mniej wiecej w wieku 16 lat
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Hej! Prosiłaś mnie o odpowiedź, ale Nemeia już zdążyła Ci fachowo odpowiedzieć.
Reasumując - głos się zmienia przez całe życie, a szczególnie podczas dojrzewania. I trudno powiedzieć czy na ładniejszy czy na gorszy - zmienia się jego ton, barwa - trudno to obiektywnie ocenić.
niedawno oglądałm mój występ ze śpiweu z 5 klasy teraz jestemw 1 gimnazjum i gdybym nie wiedziałaże to ja to bym sie po głosie nie poznała!!!
głos mi sie zmienił i to bardzo