Cze
Sorry że wam tak truję ale forum Agi jest również naszym forum
powinnismy o nie dbać ...
Najważniejszy problem jest taki że pomimo ciągłego poruszania tego problemu nadal ... pojawiają się komentarze w stylu "hehehe" "taak masz rację" albo porostu emotki np "" dla modemowca to jest istna tortura
wchodzisz sobie na forum z nadzieją że przeczytasz coś istotnego czekasz jakiś czas na otwarcie a tu nowy komentarz "hehehe " noo super ....
a co do otwierania się forum ... wiele osób pisze że długo im się otwiera ... tu macie jeden z takich postów
forum długo się otwiera właśnie przez te głupie komenty ... bo one zaśmiecają forum ... nie wiem czemu niektórzy piszą takie bzdury ... czy po to aby napisac wiele postów i ponabijać sobie gwiazdek czy dla złotych punktów czy dla czego ...
Ludzie ... nie liczy się ilość a jakość
jeśli napiszecie mądry post bedzie o wiele lepiej niż byście napisali 10 bezużytecznych postów
nie chodzi mi tez tutaj o długość
post krótki może być sensowny byleby był napisany z głową i na temat
Mamy na forum kilka osób które nie piszą bezuzyteczne posty ... które nie wprowadzają nic na forum
Sorry że pisze o tym ale naprawde powinniśmy kierować się jakimiś regułami jesli kogoś uraziłam to sorry
Weronika Gość
Wysłany: Nie 02 Maj, 2004 14:10
Kinga kapuję CIę.
Kilkadziesiąt osób piszę posty np.:
Wieszk co masz rację.
I to jest cały ich post. Powtarza się. Przecież wiadomo że każdy napisze byle co dal punktów i dla postów. Nie przeczyta podglądu na dole tylko leci ze swoim. Czy nie spóbujemy tego zmienić?
Kinga jesteś moderatorem! Przynajmniej u siebie możesz takie posty wywalać. Ani ja ani deg nie damy rady "ścigać" wszystkich takich postów na całym forum. To moderatorzy są między innym od tego, żeby u nich na forum był porządek, posty były na temat, itd... W każdym razie takie posty jak pisałaś "tłucz" i nie pytaj
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
/\
| Cze
| Zamęcze was ... ale mam kolejny apel
| Chodzi mi o odnawiania postów sprzed paru lat i o pisanie tego samego co napisali inni
|
| Np jest sytuacja z powiedzmy lipca 2002 Dziewczyna zakochała się w chłopaku itd
| i jeśli ktoś odpowie na en post teraz czyli w 2004 roku to najprawdopodobniej po 2 latach
| ten problem się rozwiazał w taki czy inny sposób
| lub inna
| Ktoś pisze że ma bóle brzucha ... bezsensem jest pisanie po 2 latach żeby biegł do
| lekarza
| bo najprawdopodobniej już to zrobił albo bóle minęły
| itd itd
|
| Do szyszki i paru innych osób ... Przy każdym poście macie
| napisane kiedy został wysłany
|
| np
Cytat:
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2004 BARDZO WAŻNE!
|
|----zobacz tu
przyjrzycie się troche bardziej a napewno znajdziecie
A co do powtarzania tego samego czyli "tak tak ona ma racię słuchaj się jej" lub "zgadzam się w pełni" to nie warto pisać tego samego tylko poto że chcecie się wypowiedzieć
nikt wam nie broni pisania postów jesli mają sens jeżeli się z kimś zgadzacie mozecie to napisać ale wtedy gdy macie też coś od siebie do dodania np " Tak tak zgadzam się z X a swoją drogą tez miałam taki problem i rozwiązałam go ... (sposób)" itd itd
Ok Pozdro
korbka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 08 Cze, 2004 17:49
Kinga masz rację z tym że nie piszę się takich bezsensownych postów,a le co do drugiego mam pewne ale. są takie posty które są aktualne np. przez miesiąc dwa... Aleniektóre mają taką myśl, która jest cały czas aktualna i będzie i moim zdaniem tamte stare posty można odnawiać, bo problem jest na czasie. Na przykład post typu "Zakochałam się nieszczęśliwie" jest aktualny przez miesiąc może dwa, ale już post typu "Traktowanie koni idących na rzeź" czy "Tolerancja muzyczna w Polsce" moim zdaniem są aktualne przez cały czas i póki cała Polska nie zadecyduje, że trzeba to zmienić będzie on aktualny.
Ja nieaktualność postów traktuję całkiem inaczej. Jeśli ktoś dziś pisze Zakochałam się nieszczęśliwie... to za pół roku pewnie dla tej dziewczyny sprawa jest nieaktualna, ale wchdzą nowi użytkownicy i czytając ten post i odpowiedziedzi mogą się czegoś dowiedzieć. To samo i inne posty... Ból brzucha. Owszem tej osobie przeszło, ale są i inni, którym brzuch może boleć. Jeśli tam jest jakaś wartościowa rada jak z tym walczyć to czemu to wywalać? Moderator czy "starzy" użytkownicy nie muszą odpowiadać - wystarczy podać link do tematu jeśli pytanie się powtarza. Przecież czasami posty nawet sprzed roku są mądre i wartościowe. Jeśli za jakiś czas zniknie z forum np. deg a jego posty pokasujemy jako stare to kto z nas będzie umiał tak jak on odpowiedzieć?
Ale to moderatorzy niech decydują. To tylko moje zdanie. Pamiętajcie jednak, że jeśli będziecie za dużo kasować i "ścigać" ludzi za pytania, które były to zwyczajnie wyniosą się gdzie indziej. Zresztą zrobiłam Śmietnik To przejściowe forum do wrzucania postów przed skasowaniem. Oczywiście nie takich Tak, Nie, Zgadzam się z rozmówcą wyżej... Takie od razu do wywalenia...
---
to ja w takim razie proponuj stworzyc liste uzytkowników którzy robią śmietnik na forum i juz. jak ktos się tam zobaczy to moze zmadrzeje jesli nie to ban i po sprawie.
Spontan bez przesady... Nie można wymagać od człowieka, który ma lat 8 czy 9 (czy nawet więcej, ale dopiero zaczyna bywać na forum) żeby od razu wszystko wiedział. Zupełnie wystarczy jeśli mu się o tym napisze np. na PW i wytłumaczy, że takich czy takich postów się nie pisze.
A bana to dostają tu ludzie w ostateczności i nie za takie posty. Trzeba nieźle narozrabiać żeby stąd wylecieć. Wyrzucając za takie drobiazgi doprowadzi się do tego, że ludzie zaczną omijać forum, bo będą bali się odezwać, albo będą pisać "pod publiczkę" żeby podobało się moderatorom. To chyba nie o to chodzi?! Ludzie powinni pisać, co myślą i dobrze się bawić.
A tak na marginesie... Uważasz, że takie posty (jak niżej) coś wnoszą na forum i czy powinno się za nie banować, albo inaczej karać? Tylko szczerze, proszę...
1. looooooool
2. niet
---
Spontan czy aby na pewno nie Twoje? To może zajrzyj sobie tutaj http://dziecionline.pl/forum/viewtopic.php?p=29611
To zreszą nie tylko dwa takie kwiatki... Nie rozumiem tylko dlaczego krzyczysz, że to nie Twoje?
---
To żadne tłumaczenie. Twoje konto na forum jest na hasło. Jeśli udostępniasz je innym to Ty odpowiadasz za posty, które tu się pojawiają. Według Ciebie jeśli ktoś w ten sposób wejdzie na forum (na Twoim niku i haśle) i napisze stek bzdur, nabluzga i obrazi ludzi to wszystko jest OK?! Każdy, kto napisze taki post może wobec tego zasłaniać się tym, że to nie jego, że to tylko z jego kompa....
---