Kiedy dostanę okres mam 10 lat mam rozmiar stanika70aa mam owłosienie pod pachami i tam gdzie... no wiecie i ostatnio mam takie coś takie biało żółte na majtkach i to ma konsystęcje kremu HHHHHHEEEEEEEELLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPP MMMMEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! kiedy dostanę okres
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:44
Wiesz, nie spiesz się z tym bo to raczej nie jest nic przyjemnego.
Zazwyczaj (ZAZWYCZAJ) okres dostaje się ok. pół roku - do 2 lat po pojawieniu się takiej wydzieliny.
A rozmiar biustu nie wpływa na miesiączkę, bo można mieć baardzo duże piersi a nie mieć nawet śluzu, bądź bardzo małe a mieć miesiączkę
Poczekaj jeszcze bo to raczej nie jest nic przyjemnego.
PS. radzę ci nosić zapasowe majtki, podpaskę w plecanu lub/i tampon.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:44
Kochana Samanto~!
Nie jesteśmy jasnowidzami-nie powiemy Ci,kiedy dostaniesz miesiączkę. Piersi, włosy łonowe i wiek odgrywają tu akurat najmniejszą rolę. Dopiero niedawno dostałaś pierwsze upławy-znak,ze dojrzewasz. Występują one przeważnie na rok przed miesiączką, chociaż zdarza się, że jest to więcej lub mnej. Na wszelki wypadek noś podpaskę w plecaku.
Ważną rolę odgrywają też geny. Zapytaj mamę lub starszą siostrę kiedy dostały pierwszą miesiączkę-prawdopodobnie z Tobą będzie tak samo(choć nie zawsze tak jest).
SAMANTA10 musze ci cos ważnego powiedzieć! Chłopcy nie maja okresu! Maja go tylko dziewczyny! Jeśli tak bardzo chcesz mieś okres to przerób sie na babe!
ps. Jak na chłopaka to spore masz cycki...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Cze, 2004 09:24
Paulka, ona się pewnie machnęła i zamiast kobieta zaznaczyła mężczyzna. :-/
SAMANTA10 musze ci cos ważnego powiedzieć! Chłopcy nie maja okresu! Maja go tylko dziewczyny! Jeśli tak bardzo chcesz mieś okres to przerób sie na babe!