Myśle że nie wlepią Ci mandatu, jeśli nie powiesz im 'dzień dobry'
Jeśli chcesz możesz mówić, chociaż ja bym raczej nie mówiła, chyba ze byliby to policjanci których ja znam np. czesto ich widuje i oni też mnie 'kojarzą' lub jesli znają np. moich rodziców. Ale jeśli nie znasz tych policjantów to zdaje mi sie ze nie ma potrzeby mówić im 'dzień dobry' za każdym razem.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 27 Lut, 2004 08:59
Też sądze że nie musisz im mówić dzień dobry gdy ich widzisz, bycie policjantem to taki sam zawód jak każdy inny, czyli czy mówisz kierowcy ciężarówki gdy go widzisz dzień dobry? Nie, no właśnie. Jednak policjanci chociaż troszeczke zasługują na tą grzecznośc to kiedy tylko masz ochotę przywitaj się z nimi, na pewno zrobi im się milej...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
a ja czesto jak ide z kolegami to salutuje w strone jadacego radiowozu i sie usmeicham lub robie glupio mine ale taka glupio by mysleli ze jakis ciolek sie zn imi wita poprsotu dla jaj :p lub gdy czesto idziemy na sale sportowa w takeij starej zniszczonej szkole to przechodzimy obok komisariatu i tam o barierkie czesto stoi oparty policjant to my mu zawsze dzien dobry mowimy
ja uwazam ze witanie sie z nieznajomymi ludzmi to mily zwyczaj i gdy sie zdazy ze jakis pan o wyzszym stopniu swiadomosci w ubraniu wskazujacym na jedno powie mi dzien dobry to zawsze mu sie odwzajemniam i jeszcze usmiech dozuce i salwe smeichu zza rogu
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
hahahah dobre pytanie... No jasne że TAK policjant też człowiek :-) a w dodatku większść panów policjantów jest bardzo miłych...tylko czasem tak sie podejżanie przyglądają, prawda?
Ale "dzień dobry" mówić trzeba :-)))))))))))))
Gottfried Gość
Wysłany: Pią 16 Kwi, 2004 17:18
Moim zdaniem trzeba mówić, ponieważ, jak ktoś napisał, policjanci szczególnie zasługują na tą grzeczność.
Jeśli chcesz to powiedz *dzień dobry*.
Przecież policjanci to też ludzie, bo np. kiedy idziesz do sklepu i tam wchodzisz to mówisz, albo gdzie indziej.
Albo po prostu przejdź koło nich, i nic nie mów.
Mandat
śmieszne żeby ci wlepili, prędzej bym się uśmiała, chyba że tam jeszcze cos brzydkiego powiesz na ich temat